Τετάρτη 22 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝεταίροι κατά των αγροτών

"

Οι αγρότες είναι η καρδιά της οικονομίας μας, αξίζει να τους στηρίξουμε". Δικαιολογημένα, ίσως η σκέψη πάει στη μετεξέλιξη του συνθήματος τού, πάλαι ποτέ, ΠΑΣΟΚ που δημαγωγούσε κολακεύοντας τους αγρότες ως... "ραχοκοκαλιά του έθνους" για να τους ξεγελάσει και να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και, σήμερα να παλεύουν για την επιβίωσή τους! Ομως, το σύνθημα είναι εκσυγχρονιστικό - του... Συνασπισμού τώρα - και προβάλλεται σε σχετική αφίσα του. Ο ΣΥΝ, λοιπόν, φαίνεται θυμήθηκε τους αγρότες και, παίρνοντας τη σκυτάλη της δημαγωγίας από το Ανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, τους τοποθετεί στην... "καρδιά της οικονομίας μας" και, γι' αυτό θέλει να τους προστατέψει!

***

Δικαιολογημένα, πάλι, αναρωτιέται, μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες και κάθε καλόπιστος αναγνώστης, πώς έτσι;! Κι αυτό, αφού είναι γνωστό πως, πριν λίγο καιρό ακόμα, την περίοδο των μεγάλων αγωνιστικών κινητοποιήσεων της αγροτιάς, ο ΣΥΝ προβοκάριζε τον ηρωικό αγροτικό αγώνα, ζητώντας από τους αγρότες - όπως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ - να μην κλείνουν τους δρόμους(διεκδικώντας, λύσεις στα αιτήματά επιβίωσής τους). Επίσης, ο ΣΥΝ, συκοφαντούσε τον αγώνα των αγροτών, κάνοντας λόγο για "δίκαια και άδικα αιτήματα" και ξεκαθαρίζοντας πως δε συμφωνεί με όλα τα αγροτικά αιτήματα, ενώ κατηγορούσε τους αγωνιζόμενους αγρότες ότι προβάλλουν ακραία αιτήματα και καταδικάζουν - μαζί με την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης - και τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τις οποίες, άλλωστε, εκπορεύεται και η κυβερνητική επίθεση.

***

Ασφαλώς, η τωρινή στάση του Συνασπισμού έχει σαν αφετηρία τη διαπίστωση πως οι εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες έχουν γυρίσει την πλάτη τους στο ΣΥΝ-εταίρο της κυβέρνησης. Γι' αυτό και η "Αυγή", λέει πως... "πρέπει να αποκαταστήσουμε την τιμή των αγροτών"! Ομως, και η αποστροφή αυτή δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, ούτε πρόκειται για αυτοκριτική του ΣΥΝ, για όσα έχει βλάψει τους μικρομεσαίους αγρότες. Ο λόγος γίνεται για μια διαφημιστική καμπάνια του ΣΥΝ για να εξηγήσουμε, όπως το διευκρινίζει η "ΑΥΓΗ", για "τις προοπτικές της αγροτικής οικονομίας στο συνολικό πλαίσιο των ευρωπαϊκών εξελίξεων και της Ατζέντας 2000". Ο στόχος δηλαδή είναι να πειστούν οι αγρότες να δεχτούν μοιρολατρικά τις καταστροφικές επιλογές της ΕΕ, που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στηρίζει και ο ΣΥΝ (ΚΑΠ, ΓΚΑΤΤ και, τώρα, "ΑΤΖΕΝΤΑ 2000").

Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ