Παρασκευή 17 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κάποιοι συνεχίζουν, κάποιοι ξεκινούν

Πολλά θέατρα θα συνεχίσουν τις παραστάσεις τους μετά το Πάσχα και αρκετές πρεμιέρες αναμένονται.

  • Αυτά που συνεχίζουν είναι: "Αθηνά" με το "Ταξίδι μια μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα". "Ακάδημος" με την κωμωδία "Μπράβο, γιατρέ μου". "Ανάλια" με τη "Βερενίκη". "Απλό" με το "Φεγγάρι για καταραμένους". "Αποθήκη" με το "Αναμείνατε στο ακουστικό σας". "Αυλωνίτη" με το έργο "Ποιος ανακάλυψε την Αμερική". "104" με το "Ανθισμα της θάλασσας". "Εμπρός": "Γυάλινος κόσμος" και "Αγγέλα". "Εξαρχείων" με το "Θρίλερ του έρωτα". "Ηβη" με την "Κυριακή των παπουτσιών". "Θεατρική Σκηνή": "Αρσενικό θηλυκό". "Θεμέλειο": "Ψεύτικες βλεφαρίδες". "Θησείον": "Αμλετ". "Θέατρο των καιρών": "Εντός σχεδίου". "Μελίνα": "Αδάμ και Εύα". "Μουσούρη": "Κάτω από τη σκάλα", "Να ζει κανείς ή να συζεί" και "Μάκβεθ με παντόφλες". "Πειραιώς 131": "Βγάλ' τον υπουργό από την πρίζα". "Πολιτεία": "Φόνισσα". "Πολύτεχνο": "Λα νόννα". "Σφενδόνη": "Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων". "Θέατρο Τέχνης" στο "Υπόγειο": "Η αρρώστια του θανάτου". "Τρένο στο Ρουφ": "Λαχτάρα για κεράσια".Στις σκηνές του Εθνικού Θεάτρου: κεντρική: "Λυσσασμένη γάτα",πειραματική: "Τρισεύγενη","Κοτοπούλη": "Βίρα τις άγκυρες","Παιδικό Στέκι": "Εκκλησιάζουσες".
  • Δύο χρόνια μετά την παράσταση - δρώμενο εικαστικό και θεατρικό - "Τέμπλο - Οίκος ενοχής",ο ζωγράφος - σκηνογράφος Κυριάκος Κατζουράκης επανέρχεται με την "Προσωπογραφία",που θα παρουσιάσει στο "Θέατρο Τέχνης" της οδού Φρυνίχου από τις 23/4-4/5. Το κείμενο είναι του Διονύση Καψάλη,η σκηνοθεσία και εικαστική αναπαράσταση του Κυριάκου Κατζουράκη,η μουσική του Γιώργου Χριστιανάκη.Παίζουν: Κάτια Γέρου, Ανέζα Παπαδοπούλου.
  • Η εταιρία "Φάος" θα παρουσιάσει αμέσως μετά το Πάσχα, στο "Σημείο" το έργο του Γ. Λυρίτη "Οι επισκέπτες",σε σκηνοθεσία Ηλία Ασπρούδη,σκηνικά - κοστούμια Δημήτρη Κακριδά,μουσική Γιώργου Φακανά.Παίζουν: Σοφία Κακαρελίδου, Κατερίνα Κούτα, Αντώνης Πάλλης, Νίκος Σιδέρης, Χρήστος Συριώτης.
  • Ο "Νέος Λόγος" παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Στρίντμπεργκ "Η γυναίκα του κυρίου Μπενγκτ",στον "Τεχνοχώρο υπό σκιά",από 24/4-31/5, σε μετάφραση και μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου,σκηνοθεσία Φώτη Μακρή,σκηνικά Αλεξάνδρας Στράτου,κοστούμια Ελλης Αποστολοπούλου.Παίζουν: Νίκος Ιορδανίδης, Στέλλα Κρούσκα, Βαγγέλης Κτενάς, Νίκος Μαυρουδής, Κοσμάς Τσακλίδης, Μαρία Τσιμά.
  • Στο Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης,στη Θεσσαλονίκη από την Κυριακή του Πάσχα και μέχρι τις 17 του Μάη, θα παρουσιάζεται το έργο της Δήμητρας Παπαδοπούλου "Ο παππούς έχει πίεση", σε σκηνοθεσία Γιώργου Θεοδοσιάδη.Το έργο με τους γρήγορους ρυθμούς των εναλλαγών επί σκηνής συνδυάζει το γέλιο και τη συγκίνηση, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Η υπόθεση αφορά σε τρεις αδελφές, τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες, που κάθε μία έχει δικά της προβλήματα. Οι αδελφές έχουν έναν παππού που έχει πάθει εφτά εγκεφαλικά...

Πρωταγωνιστούν: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Μιχάλης Μητρούσης, Ελένη Καστάνη, Νίκος Κάπιος, Οδυσσέας Σταμούλης, Μαριάνα Λαγουρού, Ντίνος Σιούτης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΘΕΑΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(2001-10-31 00:00:00.0)
ΘΕΑΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(2001-10-28 00:00:00.0)
Τελευταίες παραστάσεις(2000-04-19 00:00:00.0)
Θέατρο και μουσική στην Πάτρα(1999-08-19 00:00:00.0)
"Βροχή" από πρεμιέρες(1998-12-11 00:00:00.0)
Πρεμιέρες της άνοιξης(1998-04-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ