Σάββατο 28 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Δίκτυο" κατά του ρατσισμού

Το "παρών" στη μάχη κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας εδώ και καιρό δίνει η Ελληνική Ραδιοφωνία (ΕΡΑ) μέσα από ξενόγλωσσα δελτία ειδήσεων, που μεταδίδει ειδικά για όσους αλλοδαπούς ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και μέσα από εκπομπές της. Οι εκπομπές αυτές αποκτούν ιδιαίτερη σημασία τις ημέρες αυτές, που, όπως είναι πια φανερό, οξύνεται, με τη συνδρομή και των ΜΜΕ, η καλλιέργεια κλίματος ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Η ΕΡΑ,όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μάχεται "απολύτως, μετωπικώς και αδιαλλάκτως το κύμα ρατσισμού και ξενοφοβίας που κατακλύζει το δημόσιο βίο της χώρας".Συστηματικά, πολλές εκπομπές όλου του δικτύου της, αφιερώνουν χρόνο στην ανάπτυξη των "συλλογισμών περί ανοχής, φιλοξενίας και καταπολέμησης της μισαλλοδοξίας που πρέπει να διακρίνουν τη σύγχρονη κοινωνία".

Σε εφτά γλώσσες ξεκίνησαν πριν δύο μήνες και μεταδίδονται δελτία ειδήσεων κάθε βράδυ στις 7,8.9 από το Δεύτερο Πρόγραμμα. Από την Κυριακή 5 Απριλίου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 2 και πάλι από Δεύτερο Πρόγραμμα, αρχίζει η μετάδοση μιας νέας εκπομπής, που θα απευθύνεται και αυτή στους αλλοδαπούς εργαζόμενους στη χώρα μας.Η εκπομπή σε ένα μεγάλο ποσοστό της, θα ετοιμάζεται από τους ίδιους και θα αποτελεί βήμα διαλόγου μεταξύ τους. Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό γλωσσικά ράδιο - μαγκαζίνο, που θα περιλαμβάνει πληροφορίες, ειδήσεις, οδηγίες, σχόλια, συνεντεύξεις στις ακόλουθες γλώσσες: αλβανικά, αραβικά, βουλγαρικά, μπαγκλαντεσιανά, πολωνικά, ρωσικά, φιλιππινέζικα, καθώς και αγγλικά και γαλλικά για τους ξένους που προέρχονται από κράτη της Αφρικής και της Ασίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ