Σάββατο 28 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το "Αθλον" Κοραή και βραβεία

Στη διάρκεια της πανηγυρικής συνεδρίας της (24/3) η Ακαδημία Αθηνών προκήρυξε τα βραβεία της περιόδου 1999-2000. Συγκεκριμένα, στην Τάξη των Θετικών Επιστημών προκηρύσσονται 5 βραβεία: "Γ. Θ. Φωτεινού" για εργασίες στις θεματικές περιοχές "Φαινομενολογία Υπερχορδών", "Σκοτεινή ύλη του Σύμπαντος", "Μέθοδος Διαγνώσεως του Χάους", "Πειραματικές Μέθοδοι για την ανακάλυψη της Υπερσυμμετρίας" και "Εφαρμογές της Φυσικής στη Νευροεπιστήμη".

Στην Τάξη των Γραμμάτων και Καλών Τεχνών προκηρύχτηκε το "Αριστείο των Καλών Τεχνών",σε Ελληνα αρχιτέκτονα που θα έχει συμβάλει, την τελευταία τετραετία, στην πρόοδο της αρχιτεκτονικής.

Στην Τάξη των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών προκηρύχτηκαν τα βραβεία:"Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση": Σε Ελληνα δημοσιογράφο για βιβλίο ή μελέτη με θέμα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. "Ευάγγελου και Πηνελόπης Φαρμακίδου": Σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο "υπέρ εθνικής ή κοινωνικής ή ηθικής εξαιρέτου πράξεως ή δράσεως αυτού". "Αριστείδου Φωτίου Πάλλα": Σε Ελληνα που "επέδειξε αυτοθυσία ή έκανε εξαίρετη πράξη". "Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου": Στο καλύτερο θεολογικό έργο της πενταετίας. "Μιχαήλ Κοκολογιάννη": Για συγγραφή ανέκδοτης μελέτης με θέμα "Ευρωπαϊκή Ενωση και πολιτισμική κληρονομιά των κρατών - μελών".

Τέλος, προκηρύχτηκε το "Αθλον Αδαμαντίου Κοραή" για μελέτη με θέμα: "Η συμβολή του Αδαμαντίου Κοραή στην ελληνική παιδεία".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ