Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Οργιο αυθαιρεσίας

Συμπαιγνία υπουργών, εφοπλιστών και εισαγγελέων, καταγγέλλουν τα σωματεία

Το "χέρι του νόμου" εξακολουθεί να βρίσκεται μακριά από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.Χτες η πενταμελής Μεικτή Επιτροπή Ελέγχου για την υγιεινή και ασφάλεια εντόπισε να εργάζεται ανασφάλιστος μηχανικός του φορτηγού πλοίου ΤΑΓΚΑ,με σημαία... Αγίου Βικεντίου, ο οποίος από θαύμα δεν τινάχτηκε στον αέρα. Ο μηχανικός, με εντολή του πλοιοκτήτη κ. Καββαδά,εκτελούσε εργασίες μέσα στο μηχανοστάσιο με χρήση φλόγας, παρά το γεγονός ότι ο χημικός ναυτιλίας το είχε απαγορεύσει! Ο πλοιοκτήτης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πειραιά κ. Λιόγα,ο οποίος τον άφησε ελεύθερο, ορίζοντας τακτική δικάσιμο για τον ...Ιούνιο!

Την περασμένη Τετάρτη η επιτροπή είχε εντοπίσει ανασφάλιστους εργαζόμενους στο δεξαμενόπλοιο ΜΥΤΟΣ,τους οποίους ο πλοιοκτήτης Γεράσιμος Δρακάτος είχε υποχρεώσει να εκτελούν επικίνδυνες επισκευαστικές εργασίες με χρήση φλόγας, χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη άδεια και η έκδοση απαλλαγής επικίνδυνων αερίων (gas free)! Η Επιτροπή αμέσως έδωσε εντολή για τη διακοπή των εργασιών και το Λιμεναρχείο Περάματος συνέλαβε τον πλοιοκτήτη, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πειραιά για να αφεθεί ελεύθερος, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος για το ...Σεπτέμβρη!

Με κοινή ανακοίνωσή τους σωματεία της Ζώνης, η ΠΕΜΕΝ και "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" σημειώνουν: "Τον Απρίλη του 1997 τινάχτηκε στον αέρα κάτω από τις ίδιες συνθήκες το πλοίο ΕΥΓΕΝΙΑ και πάνω από τα πτώματα των νεκρών συναδέλφων μας με περισσή υποκρισία οι αρμόδιοι υπουργοί εξήγγειλαν μέτρα. Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η συμπαιγνία υπουργείων, Εισαγγελίας και εφοπλιστών. Για μια ακόμα φορά καταγγέλλουμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και απαιτούμε να πάρει μέτρα άμεσα".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ