Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΤΑ "ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας μας έχουν κάθε λόγο να θεωρήσουν δική τους υπόθεση την καταπολέμηση αυτής της απάνθρωπης αντίληψης και πρακτικής, τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού

Στην αυγή της επόμενης χιλιετίας η ανθρωπότητα βιώνει τη νεκρανάσταση "δηλητηριωδών φαντασμάτων" του παρελθόντος, όπως ο ρατσισμός, ως συνέπεια των κυρίαρχων πολιτικών - που οδηγούν σε συνεχώς αυξανόμενη φτώχεια και ανεργία, στην αλλαγή των συνόρων, στην υποδαύλιση του εθνικισμού κλπ - και της εντεινόμενης, γενικότερα, σήψης του καπιταλιστικού συστήματος. Ο ρατσισμός γίνεται, πλέον, καθημερινό φαινόμενο και "όπλο" στα χέρια των προπαγανδιστών ενός αντιδραστικού και βαθιά εκμεταλλευτικού συστήματος, που αξιοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει για να "δικαιολογήσει" το μίσος του κεφαλαίου απέναντι στον άνθρωπο. Η καλλιέργεια της ξενοφοβίας, η απόδοση των κάθε λογής εγκλημάτων και κάθε κακού γενικότερα στους οικονομικούς και πολιτικούς μετανάστες αποτελούν τις πλέον συνηθισμένες τους πρακτικές, όπως φανερώνει και η ελληνική πραγματικότητα.

Σήμερα, Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού,οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας μας έχουν κάθε λόγο, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ,να θεωρήσουν δική τους υπόθεση την καταπολέμηση αυτής της απάνθρωπης αντίληψης και πρακτικής. Είναι υπόθεση του λαού μας η απόκρουση της ιδεολογικής επίθεσης που θεωρεί άλλοτε τους Σομαλούς, άλλοτε τους Ιρακινούς και άλλοτε τους Βαλκάνιους σαν "ανθρώπους β' διαλογής", όταν αυτό εξυπηρετεί τα επεμβατικά σχέδια των ιμπεριαλιστών. Η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με εκείνους, που οπλίζουν τα χέρια μασκοφόρων (!) που εισβάλουν σε σπίτια οικονομικών μεταναστών, για να ξυλοκοπήσουν τους ενοίκους τους, όπως έγινε χτες στην Ικαρία.


ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ