Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΙΟΝΙΚΗΣ
Εμπόδιο στην ιδιωτικοποίηση

Η παράταξη ζητά την ενίσχυσή της από τους εργαζόμενους ενόψει των αρχαιρεσιών

Εμπόδιο για την ιδιωτικοποίηση της Ιονικής θα αποτελέσει η ενίσχυση της ΕΣΑΚ εργαζομένων στην Ιονική Τράπεζα,τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης για τις επερχόμενες αρχαιρεσίες ανάδειξης νέας διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων, οι οποίες πραγματοποιούνται κάτω από τη "σκιά" του αναμενόμενου ξεπουλήματος που εξήγγειλε ως ενδεχόμενο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου.

"Η σταθερή στάση και πίεση της παράταξής μας, τόσο στην Ιονική, τους τελευταίους μήνες, με τις ανακοινώσεις της και την ξεκάθαρη θέση της να παραμείνει η Ιονική στο δημόσιο,όσο και στην ΟΤΟΕ, που από χρόνια έχει καταγγείλει τις ιδιωτικοποιήσεις σ' αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις, ανάγκασε τελικά τις ΔΗΣΚ - ΔΑΚΕ - "ΑΞΙΕΣ" - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - Σ. ΑΝΟΙΞΗ να δηλώσουν δειλά έστω και την τελευταία στιγμή - λίγο πριν τις εκλογές - ότι είναι κι αυτές αντίθετες στο ξεπούλημα της Ιονικής. Ολοι τους όμως δε λένε με σαφήνεια τι θέλουν", τονίζεται στην ανακοίνωση της παράταξης.

Επίσης, με αφορμή τα προνόμια που δίνονται στους συνδικαλιστές, με βάση σύμβαση που υπέγραψε η ΟΤΟΕ, η παράταξη σημειώνει ότι μόνο τα μέλη της δεν έκαναν χρήση αυτής της σύμβασης και τονίζει: "Καταγγέλλουμε τον άθλιο ρόλο τους. Προδίδουν καθημερινά την εντολή που πήραν από τους συναδέλφους και, αντί να υπερασπίσουν τα δικά σας συμφέροντα, υπέγραψαν σύμβαση για τα δικά τους και μόνο συμφέροντα".

Σε δεύτερη ανακοίνωσή της, η παράταξη υπογραμμίζει: "Πριν φτάσεις στην κάλπη, έχεις χρέος να θυμάσαι ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετική επιβολή σκληρών μέτρων για να συμπληρώσουν την υποτίμηση της δραχμής και μας εμπαίζει μάλιστα, αποκαλώντας τα αναγκαίο κακό".

Ανάμεσα στα άλλα, η ΕΣΑΚ επισημαίνει πως η κυβέρνηση ομολογεί ότι "η Ιονική, όπως και όλες οι κρατικές τράπεζες, πωλούνται όχι γιατί δεν πάνε καλά αλλά για να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της για την ένταξή μας στο ΕΥΡΩνόμισμα". Επίσης, σημειώνει ότι "με νομοσχέδιο ετοιμάζεται η "εξυγίανση", διάβαζε κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, για να ανδρωθούν οι ελληνικές και ξένες ασφαλιστικές εταιρίες".

Τέλος, η ΕΣΑΚ εργαζομένων στην Ιονική τονίζει: "Συνάδελφε, έχεις και συ μια ευκαιρία να εκφράσεις την αντίθεσή σου, τη διαμαρτυρία σου, την αγανάκτησή σου... ενίσχυσε την ΕΝΙΑΙΑ για να παλέψει μέσα από το ΔΣ για όλα τα παραπάνω".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φωνή αντίστασης και πάλης(2000-03-20 00:00:00.0)
Επιλογή διεξόδου(1999-01-16 00:00:00.0)
Κριτική στην τακτική του συμβιβασμού(1998-09-26 00:00:00.0)
Αποκλεισμός της ΕΣΑΚ από την ΕΓ της ΟΤΟΕ(1997-11-21 00:00:00.0)
Απληστες οι τράπεζες(1996-03-30 00:00:00.0)
Σκόπιμα ασαφής η ΟΤΟΕ(1996-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ