Τετάρτη 4 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στις 10 Μάρτη η συνέλευση των δικηγόρων

Η προγραμματισμένη για σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση των δικηγόρων αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 10 Μάρτη. Η αναβολή κρίθηκε αναγκαία ενόψει της τακτικής γενικής συνέλευσης του ΔΣΑ, η οποία θα έπρεπε να γίνει στα μέσα Μάρτη, όπως ορίζεται από τον κώδικα περί δικηγόρων.

Ετσι, το θέμα της συμπεριφοράς του υπουργού Δικαιοσύνης θα συζητηθεί στην τακτική γενική συνέλευση μαζί με άλλα θέματα όπως κώδικας δικηγόρων, αύξηση προεισπράξεων, σχέσεις δικηγόρων - δικαστών, ασφαλιστικά, κατάσταση δικαστηρίων κλπ.

Πάντως, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Νοέμβρη είχε ματαιωθεί η συνέλευση των μελών του ΔΣΑ που είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 4 Νοέμβρη και μετά για τις 10 του ίδιου μήνα. Μάλιστα, ούτε την πρώτη ούτε τη δεύτερη φορά ο αριθμός των δικηγόρων δεν είχε ξεπεράσει τα 130 άτομα. Αλλά και πριν ένα περίπου χρόνο πάλι είχε ματαιωθεί συνέλευση του δικηγορικού σώματος.

Ευθύνες για την κατάσταση αυτή φέρουν οι κυρίαρχες δυνάμεις στο ΔΣΑ, καθώς και το προεδρείο του συλλόγου, γιατί με τη στάση τους και την πολιτική τους στα δικηγορικά προβλήματα έχουν εδραιώσει στους δικηγόρους την αίσθηση του μάταιου της συνδικαλιστικής δράσης και της αναποτελεσματικότητας των αγώνων για τη λύση των προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ