Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΠΑΣΟΚ
Προς αναβολή με κομματική εντολή

Ο "πόλεμος" στο εσωτερικό της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται αμείωτος, ενώ όλα δείχνουν ότι η πρόθεση της ηγεσίας του κόμματος είναι να επιβάλει την αναβολή του συνεδρίου. Χτες έγινε γνωστό ότι ο Κ. Σημίτης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Α. Τσοχατζόπουλο, που βρισκόταν στην Αίγυπτο και στον οποίο πρόσκειται η πλειοψηφία του ΚΣ της Νεολαίας, για να του ζητήσει να συναινέσει στη θέση για αναβολή του συνεδρίου.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στον πρωθυπουργό, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δεν έχει αντίρρηση για αναβολή, αλλά επιθυμεί η εξέλιξη αυτή να μην εμφανιστεί ως άνωθεν εντολή, αλλά ως απόφαση της ίδιας της Νεολαίας. Αλλες πλευρές ισχυρίζονταν πως η απάντηση του Α. Τσοχατζόπουλου ήταν ότι δε συμφωνεί να υπάρξει παρέμβαση στα εσωτερικά της Νεολαίας.

Σήμερα πάντως δεν αποκλείεται συνάντηση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδη - ο οποίος έχει έτοιμη εισήγηση υπέρ της αναβολής του συνεδρίου - με τον υπουργό, ενώ είναι προγραμματισμένη κοινή σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ με την Εκτελεστική Γραμματεία της Νεολαίας για την εξεύρεση διεξόδου.

Ας σημειωθεί ότι χτες έγινε και επίσημα γνωστή η θέση της τρίτης πτέρυγας της Νεολαίας, των "Αρσενικών", οι οποίοι κατηγορούν την πλειοψηφία για "καλπονοθεία" σε 24 Νομαρχιακές Οργανώσεις, καταγγέλλουν τις πλευρές των "εκσυγχρονιστών" και "Τσοχατζοπουλικών" για πρόκληση "τεχνητής κρίσης" και τάσσονται, εμμέσως, υπέρ της αναβολής. Ωστόσο, παρά τις παραπάνω εξελίξεις, χτες η πλειοψηφία της Νεολαίας άρχισε να ταχυδρομεί τις προκλήσεις για το συνέδριό της, με την ένδειξη ότι αρχίζει στις 20 Φλεβάρη...

  • Συνάντηση με 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχε χτες ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των... διά γευμάτων επαφών που εφαρμόζει το τελευταίο διάστημα με τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ