Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φονικό πρόσχημα (1)

Τα αποθηκευμένα χημικά και βιολογικά όπλα του Ιράκ είναι - σύμφωνα με τις ΗΠΑ - ο λόγος, που ώρα με την ώρα μπορεί να ξεδιπλωθεί η "βροντή της ερήμου". Ομως, ακόμη κι αν υπάρχουν τέτοια όπλα, ο βομβαρδισμός τους θα προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές αντιτείνουν διάφοροι ειδικοί επιστήμονες, ξεσκεπάζοντας με στοιχεία και μελέτες τις προσχηματικές αιτιάσεις των Αμερικανών. Κι έχουν απόλυτο δίκιο.

Μια σχετική μελέτη της ρώσικης Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σημειώνει ότι εάν βομβαρδιστούν 10.000 τόνοι αερίου "μουστάρδας", δε θα μείνει τίποτε ζωντανό σε ακτίνα 600-700 χιλιομέτρων, ενώ οι καταστροφές θα απλωθούν σε μια μεγάλη περιοχή, ακόμη και χωρών που δε συνορεύουν άμεσα με το Ιράκ, από το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν, μέχρι το Αιγαίο, ανάλογα με τις μετεωρολογικές συνθήκες και ιδιαίτερα τη φορά των ανέμων στην κρίσιμη χρονική περίοδο.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αμερικάνοι θέλουν να μετατρέψουν ολόκληρους λαούς σε πειραματόζωα των ολέθριων σχεδίων και των νέων οπλικών συστημάτων τους. Τούτη τη φορά, όμως, η επικινδυνότητά τους ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Και πέρα απ' αυτό, αφορά άμεσα και τη χώρα μας, μαζί με την ευρύτερη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ