Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιστροφή στο Μεσαίωνα

Η "κεντροαριστερή" κυβέρνηση Τ. Μπλερ, αφού εξόντωσε, εκτός των άλλων, πρόσφατα τα άτομα με ειδικές ανάγκες, κατακρεουργώντας τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας, τώρα στρέφει την προσοχή της στο "σωφρονισμό" των Αγγλων μαθητών. Επειδή, πλέον, είναι κανόνας η αντιδραστικοποίηση της πολιτικής της σε όλα τα επίπεδα, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η κυβέρνηση Μπλερ αποφάσισε να επιτρέψει τη... χρήση βίας ως μέσο σωφρονισμού των μαθητών! Σύμφωνα με το σχετικό τηλεγράφημα, "μία λελογισμένη χρήση βίας απέναντι στους απείθαρχους μαθητές είναι παραδεκτή, σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό κανονισμό που μοιράστηκε χτες στο διδακτικό προσωπικό από τη βρετανική κυβέρνηση.

Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες πρέπει να "παρεμβαίνει" το διδακτικό προσωπικό, για παράδειγμα, στη διάρκεια μαθητικής συμπλοκής, στη διάρκεια βανδαλισμών εκ μέρους μαθητών ή ακόμα στην περίπτωση που από βιαιοπραγία μαθητή κινδυνεύει συμμαθητής του.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το διδακτικό προσωπικό δεν πρέπει να απειλείται με κανένα πειθαρχικό μέτρο ή με καμία δίωξη", επισημαίνεται στο βρετανικό εκπαιδευτικό κανονισμό. Απαγορεύεται μόνο "το πιάσιμο του μαθητή από το λαιμό, οι γροθιές, οι κλοτσιές, το τράβηγμα των μαλλιών", αλλά και αυτό είναι σχετικό.

Δε θα εκπλαγούμε αν ο Κ. Σημίτης, που δεν κρύβει το θαυμασμό του για τον Τ. Μπλερ, αντιγράψει τις μεσαιωνικές σωφρονιστικές μεθόδους του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ