Τετάρτη 14 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Πολιτική η δίωξη του οργάνου της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής του "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ", αναφερόμενος στη δίωξη κατά του "Ρ", με την Αγωγή που κατέθεσε ο Θ. Πάγκαλος στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, έκανε την παρακάτω δήλωση: "Πρόκειται για πολιτική δίωξη κατά του "Ριζοσπάστη", της εφημερίδας - οργάνου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσω των υπουργών της - στη συγκεκριμένη περίπτωση του Θ. Πάγκαλου - επιχειρεί να εμποδίσει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, την πολιτική κριτική, ακόμα και την πολιτική σάτιρα.

Η κριτική, που ασκεί ο "Ριζοσπάστης" πάντοτε, είναι πολιτική κριτική, δεν αφορά προσωπικά ζητήματα, αλλά τις πολιτικές θέσεις και απόψεις, που εκφράζονται από τα πρόσωπα.

Είναι πολιτική θέση, λοιπόν, η άποψή μας ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών ακολουθούν πολιτική υποτέλειας απέναντι σε ξένες δυνάμεις, ότι υποχωρούν και υποκύπτουν στις αξιώσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ότι δική τους σύμμαχος είναι η τουρκική κυβέρνηση μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, ότι αυτοί εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ και ετοιμάζουν στρατηγεία και πολυεθνικές Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης, ενάντια στους λαούς με ΝΑΤΟικούς, Τούρκους και άλλους διοικητές. Αυτοί είναι που ξεπουλάνε την Ελλάδα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και την παραδίδουν βορά στα μονοπώλια, στις πολυεθνικές.

Ας αφήσουν, λοιπόν, κατά μέρος τις φοβέρες και τις προσπάθειες χειραγώγησης του Τύπου και, γενικότερα, της πολιτικής ζωής του τόπου.

Ο ελληνικός λαός θα αντισταθεί, θα τους δώσει την απάντηση που τους ταιριάζει.

Το "Ριζοσπάστη", το ΚΚΕ, δεν μπόρεσαν να το φιμώσουν άλλοι Πάγκαλοι, σε πιο δύσκολους καιρούς. Αν είναι δυνατόν να το μπορέσει ο σημερινός Πάγκαλος!".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ