Πέμπτη 8 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αγγλογερμανικός καυγάς

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΦΙΦΑ), τάχθηκε κατά της συνδιοργάνωσης της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2006 από τη Γερμανία και την Αγγλία.

"Οι δύο χώρες διαθέτουν όλα εκείνα τα προσόντα που απαιτούνται και δεν υπάρχει περίπτωση διοργάνωσης του Μουντιάλ από κοινού", δήλωσε ο Κέιθ Κούπερ, εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιείται στη Σιγκαπούρη και συμμετέχουν παράγοντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ ξεκαθάρισε ότι "η από κοινού διοργάνωση του Μουντιάλ 2002 από τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία αποτελεί μία και μόνο εξαίρεση".

Ο παλιός Αγγλος διεθνής ποδοσφαιριστής Μπόμπι Τσάρλτον τάχθηκε εναντίον της συνδιοργάνωσης, σε αντίθεση με τον επίσης παλιό Γερμανό διεθνή και πρόεδρο της Μπάγερν Μονάχου, Φραντς Μπεκενμπάουερ, υπεύθυνου για την υποψηφιότητα της χώρας του.

Οι δύο άνδρες βρίσκονται στη Σιγκαπούρη, με σκοπό να προπαγανδίσουν τις υποψηφιότητες των χωρών τους. Εκτός της Αγγλίας και της Γερμανίας, πιθανότατα θα καταθέσουν υποψηφιότητα για την ανάληψη του Μουντιάλ 2006 η Αργεντινή και η Βραζιλία, ενώ ενδιαφέρον έχει δείξει και η Νότια Αφρική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ