Πέμπτη 8 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
"Τα ντέρμπι βγάζουν πρωταθλητή"

Ο Ντ. Ντουμιτρίου παραδέχτηκε ότι τα ματς των ισχυρών θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος

Στη διαπίστωση ότι φέτος ο πρωταθλητής θ' αναδειχτεί απ' τα ντέρμπι, με βάση τη λογική και τα έως τώρα δεδομένα, προσχώρησε επίσημα από χτες και ο Ντουμίτρι Ντουμιτρίου. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ανέφερε χαρακτηριστικά: "Αυτά τα παιχνίδια απαντάνε σε πολλές ερωτήσεις. Οι βαθμοί σ' αυτά θα δείξουν ποιος έχει περισσότερες πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου και των παρακάτω θέσεων".

Στηρίζοντας μάλιστα την απαίτησή του για συνεχή σοβαρότητα, πρόσθεσε ότι "στα 7 παιχνίδια που ακολουθούν αντιμετωπίζουμε 5 ομάδες που σκέφτονται πρωτάθλημα ή Ευρώπη. Είναι σημαντικό γεγονός ότι ίσως υπάρξουν απουσίες, αλλά αυτό συμβαίνει και στους αντιπάλους μας. Εμείς προετοιμαζόμαστε πάντα για τη νίκη. Οσο περισσότερες κάνουμε, τόσο πιο κοντά είμαστε στον τίτλο. Ολες είναι σημαντικές, αλλά ειδικά με τους συνδιεκδικητές μας έχουν μεγαλύτερη σημασία". Πρόβλεψή του εντέλει είναι πως όλα τα παιχνίδια ως το τέλος για την ΑΕΚ θα είναι πιο δύσκολα και δυνατά.

Ενας από τους μεγάλους... πονοκεφάλους των "κιτρινόμαυρων" είναι πως ο Νικολαϊδης είναι στο όριο των καρτών. Ομως ο Ρουμάνος τεχνικός παραμένει ψύχραιμος. Εθεσε μάλιστα τον παίχτη μπροστά στις ευθύνες του: "Δεν πρόκειται να τον προφυλάξω. Αν ασχοληθεί μόνο με το παιχνίδι, δε βλέπω γιατί να πάρει κάρτα. Είναι επιθετικός. Στους αμυντικούς είναι πιο δύσκολο". Αίσθηση προκάλεσε και η συνέχεια της άποψής του: "Τον χρειαζόμαστε σε κάθε αγώνα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως αν δεν παίξει δε θα κερδίσουμε. Η συμμετοχή του είναι ουσιαστικότατη, αλλά η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει. Δεν το επιθυμώ, αλλά ίσως συμβεί μ' αυτόν ή άλλο παίχτη. Πάνω απ' όλα είναι η ομάδα".

Ουσιαστικά ο Ντουμιτρίου προανήγγειλε την επιστροφή του Βλάχου στις προπονήσεις της ομάδας, ύστερα και από αίτημα των παιχτών: "Κάποιοι το ζήτησαν και το θεωρώ φυσιολογικό. Συμφωνώ και δε βρίσκω λόγο γιατί να μην το δεχτεί το ΔΣ, που είναι αρμόδιο ν' αποφασίσει. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άρα και η προπόνηση πρέπει να γίνεται με το σύνολο κι όχι ατομικά". Εχει καταλήξει ποιοι θα φύγουν, οριστικά ή ως δανεικοί, αρνήθηκε όμως ν' αποκαλύψει τα ονόματα.

Μετά το παιχνίδι στην Ξάνθη θα οριστικοποιήσει ποιον από τους Δώνη, Σέμπουε πρόκειται να δηλώσει στην Ευρώπη μαζί με τον Μανωλά. Διευκρίνισε πάντως ότι η όποια επιλογή δε σημαίνει προτίμηση του ενός έναντι του άλλου."Είναι σημαντικό πώς δένει ο καθένας με το σύνολο". Παρέπεμψε για το καλοκαίρι κάθε συζήτηση με τους διοικούντες αναφορικά με το συμβόλαιό του, ενώ όταν του ζήτησαν να σχολιάσει τη δήλωση Γκέραρντ ("ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα, ανεξάρτητα ποια είναι η καλύτερη ομάδα"), απάντησε έξυπνα: "Ο,τι λέει ο προπονητής του ΟΦΗ, δεν μπορεί πάντα να 'ναι αλήθεια. Ας έχουμε υπομονή να δούμε". Θεωρεί μάλιστα πως ότι είδε ως τώρα "είναι μια φυσιολογική εξέλιξη ενός σοβαρού πρωταθλήματος. Η κάθε ομάδα μ' ενδιαφέρει μόνο όταν την έχω αντίπαλο. Τ άλλα δεν είναι δική μου δουλιά"...

Γ. ΚΑΝΤΖ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ