Πέμπτη 8 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα βλέμματα στραμμένα στην Τούμπα

Ο αγώνας ΠΑΟΚ - Ιωνικού ξεχωρίζει από τα σημερινά ματς για την τρίτη φάση του θεσμού

Το... κυρίως πιάτο για την τρίτη φάση του Κυπέλλου διεξάγεται σήμερα. Από τα επτά παιχνίδια ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Τούμπας, όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ιωνικό (19.00, ΕΤ 1). Αμφότερες οι ομάδες έχουν "ανοιχτούς λογαριασμούς" αφού διεκδικούν μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, αλλά υπάρχουν και οι δυσάρεστες αναμνήσεις από τα δρώμενα στο μεταξύ τους αγώνα για το πρωτάθλημα.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Π. Κερμανίδη, που θέλοντας ν' αποφορτίσει το κλίμα ανέφερε: "Δεν πρέπει να μας απασχολεί τι έγινε στο πρωτάθλημα. Αν έχουμε τέτοιες σκέψεις, δε θα παίξουμε μπάλα και αυτό θα είναι ολέθριο για μας". Δύο γκολ διαφορά αλλά και υπομονή, ζητάει από τους παίχτες του ο Αγγελος Αναστασιάδης, αφού γνωρίζει καλά ότι το άγχος είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Στο "δικέφαλο του βορρά" όλοι επιθυμούν τη διάκριση μέσω του Κυπέλλου.

Μάλιστα μετά τον αποκλεισμό ΑΕΚ, Ολυμπιακού, δεν κρύβουν την πεποίθησή τους ότι μπορούν ν' ανέβουν ψηλά. "Είναι μοναδική ευκαιρία για μας το Κύπελλο, μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καπετανόπουλος. Ο τεχνικός των "ασπρόμαυρων" θέλει διαφορά ασφαλείας, η οποία θα 'ρθει, όπως επισημαίνει στους παίχτες, με προσήλωση στο παιχνίδι και σωστή δουλιά. Για την αρχική 11άδα έχει έναν ενδοιασμό. Αν τη θέση ενός εκ των Καπετανόπουλου, Ζαφειρίου, Ολιβάρες θα πάρει ο Ζουμπούλης. Θα ξεκινήσουν σίγουρα οι Μιχόπουλος, Ζαγοράκης, Τασιόπουλος, Κολομπούρδας, Νάγκμπε, Μαραγκός, Βρύζας, Φραντζέσκος. Αν ξεπεραστεί κάποιο πρόβλημα με την "μπλε κάρτα" θ' αγωνιστεί έστω και για λίγο ο Κόβατς.

Οι Νικαιώτες από την πλευρά τους βρίσκονται στη συμπρωτεύουσα με πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Θ' απουσιάσουν οι Σταματής, Βαβίλης (τιμωρημένοι), Αντριόλι, Φίλης (τραυματίες), ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κλάεβιτς που έχει πυρετό. Ετσι οι δυσκολίες μεγιστοποιούνται για τον Ιωνικό. Ισως γι' αυτό και οι άνθρωποί του κρατούν το στόμα κλειστό και αποφεύγουν κάθε αναφορά στο σημερινό παιχνίδι.

Αυτό πάντως που επισημαίνουν στις μεταξύ τους συζητήσεις είναι ότι πρέπει να παλέψουν πολύ για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης. Στόχος, αν καταστεί δυνατόν, ένα γκολ που θα βοηθήσει αρκετά τα σχέδιά τους. Μάλλον θα ξεκινήσουν οι Πουρλιοτόπουλος, Δεληγιάννης, Γυριχίδης, Μπρούστερ, Αφάς, Σταμπουλής, Παχατουρίδης, Ξανθόπουλος, Φρούσσος, Καλύκας, Νταρακλίτσας. Στο μεταξύ χτες ο Ιωνικός ανακοίνωσε την πρώτη του μετεγγραφή. Πρόκειται για τον 25χρονο Ισλανδό επιθετικό Γκρίφιθ Τόμασον. Αγωνιζόταν στη Φούλκερ και σε 65 παιχνίδια πέτυχε 36 γκολ. Ο νεαρός υπέγραψε έως το καλοκαίρι και αν πείσει για την αξία του θα παραμείνει για ακόμα 2,5 χρόνια.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια που θα ξεκινήσουν στις 15.00 είναι: Βέροια - Ξάνθη, ΟΦΗ - Αρης, Αιγάλεω - Καλαμαριά, Απόλλωνας Λαρ. - Αναγέννηση Καρδ., Ηρακλής - Εδεσσαϊκός, Ορφέας Αλεξ. - Πανιώνιος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ