Τετάρτη 26 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ"
Σάλπισμα δυναμικής αγωνιστικής διεκδίκησης

Εγινε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της παράταξης

Μέσα σε κλίμα έντονου προβληματισμού αλλά και ετοιμότητας για δυναμική αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων του πολίτη, τα οποία καταστρατηγούνται από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε προχτές η Γενική Συνέλευση της "Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας (ΔΔΕΚ).

Πιστή στην παράδοσή της για τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθεί η ΔΔΕΚ, μέσα από την τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση επισήμανε τα μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν σήμερα την Καλλιθέα, κατέγραψε τις θέσεις και τις επισημάνσεις των μελών της και παρουσίασε το σχέδιο διακήρυξης, με το οποίο η παράταξη θα δώσει τον αγώνα της προκειμένου να ανακτήσει τη διοίκηση του δήμου στις επερχόμενες εκλογές. Επιπλέον, προχώρησε στη διεύρυνση της Διοικούσας Επιτροπής με νέα μέλη, τα οποία θα ενδυναμώσουν τον αγώνα και τους στόχους της παράταξης.

Κυρίαρχη ήταν η άποψη στη διάρκεια της συνέλευσης ότι οι δημότες της Καλλιθέας πρέπει να αντισταθούν στην πολιτική που ασκεί η παρούσα διοίκηση του δήμου και η οποία πηγάζει από τις εντολές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η φοροεισπρακτική πολιτική, η έλλειψη της κοινωνικής μέριμνας, η έλλειψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η παράλληλη πρόθεση ενίσχυσης του κεφαλαίου με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων από την ΤΑ σε επιχειρηματίες, η κερδοσκοπική εκμετάλλευση και των τελευταίων χώρων πράσινου, η παρακράτηση των πόρων που η κεντρική εξουσία οφείλει στους δήμους, ήταν μερικά από τα δεκάδες θέματα, για τα οποία ο λαός της Καλλιθέας, που συμμετείχε στη συνέλευση, εξέφρασε την ανησυχία του και τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης πρωτοβουλιών οι οποίες θα ανατρέψουν την επιχειρούμενη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Γ. Γεωργαλά,ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στον αγωνιστικό και διεκδικητικό τρόπο με τον οποίο η ΔΔΕΚ διοίκησε στο παρελθόν το δήμο, τόνισε ότι η παράταξη φιλοδοξεί να εφαρμόσει μια πολιτική η οποία θα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η κεντρική εξουσία μόνο στην Καλλιθέα χρωστάει 50 δισ. δραχμές.

Οπως τονίζεται στο σχέδιο διακήρυξης, η ΔΔΕΚ έχει την πολιτική βούληση και την αγωνιστική θέληση, να βάλει φραγμό στην παραπέρα αλλοίωση του χαρακτήρα, στη συρρίκνωση και την εξαφάνιση της κοινωνικοπολιτικής αποστολής της ΤΑ. Η φιλολαϊκή πολιτική δεν μπορεί να είναι άλλη από την πολιτική αντίστασης στις επιλογές και τα σχέδια της ΕΕ και της "Λευκής Βίβλου", στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας.

Τονίζει επίσης τα μεγάλα προβλήματα της πόλης ενόψει της υλοποίησης των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, της αύξησης της ανεργίας, της εξάπλωσης των ναρκωτικών, της έλλειψης ακόμη και νοσοκομείου, της λειτουργίας ρυπογόνων εργοστασίων μέσα σε μια τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή και καταλήγει με την επισήμανση, ότι η Καλλιθέα χρειάζεται μια διαφορετική πολιτική από αυτήν που σήμερα εφαρμόζεται. Αυτή η πολιτική δεν μπορεί σίγουρα να εφαρμοστεί από τη σημερινή συνδιοίκηση και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις. Απαιτείται μια δημοτική πολιτική αγωνιστική, διεκδικητική, τέτοια που μόνο η ΔΔΕΚ μπορεί να εγγυηθεί και να υλοποιήσει, στηριζόμενη στις αγωνιστικές διαθέσεις και την ουσιαστική συμμετοχή του δημοκρατικού λαού της πόλης, στην πλούσια εμπειρία, στις αρχές και στις θέσεις της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ