Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΜΕ
Ο Νοέμβρης της παιδείας

Την επικαιρότητα των μηνυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, επισημαίνει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), με ανακοίνωση, η οποία έχει ως σύνθημα "1973: Ο Νοέμβρης της εξέγερσης, 1997: Ο Νοέμβρης της παιδείας".

Στην ανακοίνωση, οι καθηγητές τονίζουν, μεταξύ άλλων: "Σήμερα, αν κάτι έχουμε να πούμε, να το πούμε με πράξεις. Ετσι μόνο θα δείξουμε την τιμή που παίρνει ο λόγος μέσα από την αντιστοιχία των πράξεων. Αν πρέπει να καταθέσουμε στεφάνι, να καταθέσουμε μαζί και την απόφαση να βγάλουμε στους δρόμους τα όνειρά μας - ίδια με 24 χρόνια πριν, πεισματάρικα, προκλητικά και ατίθασα", τονίζεται στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Ειδικότερα για τα θέματα της παιδείας, τονίζεται ότι "το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες μας, για μια παιδεία, που θα βοηθά τους μαθητές να κατανοούν και να ερμηνεύουν την πραγματικότητα στο σύνολό της, που θα διασφαλίζει τη δυνατότητα του πολίτη να συμμετέχει ενεργητικά στα κοινωνικά δρώμενα, θα προάγει τις δημοκρατικές αξίες και τα ανθρωπιστικά ιδανικά. Μια παιδεία, που θα συμβάλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων, θα καλλιεργεί την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, την αμφισβήτηση και τη διεκδίκηση", τονίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ