Πέμπτη 13 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα όνειρα θα πάρουν εκδίκηση

"Το εργατικό, συνδικαλιστικό και φοιτητικό κίνημα θα συνεχίσουν την πάλη και τους αγώνες", υποσχέθηκαν χτες όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΝΕ για το Πολυτεχνείο

Εργάτες και φοιτητές θα συνεχίσουν ν' αγωνίζονται και να παλεύουν μαζί, ώστε τα ιδανικά και τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου να μείνουν ζωντανά και πάντα επίκαιρα. Αυτή ήταν η υπόσχεση που έδωσαν χτες όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση για τα "24 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου", που διοργάνωσε η ΚΝΕ στο ΤΕΙ Αθήνας.

Με μια λιτή εκδήλωση οι Κνίτες και οι Κνίτισσες τίμησαν αυτούς που "το '73 σήκωσαν το ανάστημά τους και πάλεψαν ενάντια στη χούντα, για τα ιδανικά της μόρφωσης, της δουλιάς και της ελευθερίας". Η εκδήλωση ξεκίνησε με τραγούδια που σημάδεψαν την εποχή και εξακολουθούν να στέλνουν μηνύματα αγώνα: "Το γελαστό παιδί", "Ο δρόμος", "Το ακορντεόν"...

"Το Πολυτεχνείο διδάσκει την αντίσταση", είπε ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Γιώργος Σκιαδιώτης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, για να συνεχίσει λέγοντας: "Το Πολυτεχνείο έχει οράματα και ιδανικά. Διδάσκει τη θυσία γι' αυτά τα ιδανικά, ενάντια στον οχαδελφισμό, την ηττοπάθεια, την υποταγή. Δείχνει το δρόμο της εξουσίας του λαού ενάντια στη δικτατορία των πολυεθνικών".

Αναφερόμενος στα συνθήματα του Πολυτεχνείου "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία", "Εξω οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ", ο Γ. Σκιαδιώτης τόνισε ότι τα συνθήματα αυτά είναι ακόμα και σήμερα επίκαιρα και ζωντανά. Και θα συνεχίσουν να μένουν ζωντανά όσο συνεχίζεται η συντηρητική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. "Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου θα ζουν μέσα στους αγώνες μας για έναν καλύτερο κόσμο. Με διαρκείς αγώνες θα παλεύουμε ώστε να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας, που κερδίσαμε με αίμα και θυσίες", είπε χαρακτηριστικά. Καταλήγοντας, ο Γ. Σκιαδιώτης έδωσε την υπόσχεση ότι το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα μαζί με το φοιτητικό θα συνεχίσουν την πάλη και τους αγώνες ώστε "να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση". Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή ταινίας που αναφερόταν στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ