Πέμπτη 13 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Σε ρόλο "παρατηρητή" το Δημοτικό Συμβούλιο!

Επιβεβαιώνονται στην πράξη οι καταγγελίες της "Δημοκρατικής Ενότητας" για υποτίμηση του Δημοτικού Συμβουλίου και του λαού της Κοκκινιάς

Οι καταγγελίες της "Δημοκρατικής Ενότητας" (ΔΕ) Νίκαιας για υποτίμηση και υποβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης επιβεβαιώθηκαν και στη συνεδρίαση του ΔΣ προχτές, με τη Δημοτική Αρχή να μην μπαίνει καν στον "κόπο" να ενημερώνει με γραπτές εισηγήσεις τους δημοτικούς συμβούλους πριν τις συνεδριάσεις.

Η Δημοτική Αρχή έφερε προ τετελεσμένων γεγονότων το ΔΣ για σημαντικά θέματα, όπως το "Σπίτι της Αρσης Βαρών" στο Σελεπίτσαρι και τη δημιουργία δημόσιου ΙΕΚ στη Νίκαια, ενώ την ίδια τακτική ακολουθεί και σε άλλα θέματα. Μάλιστα, στο ζήτημα του ΙΕΚ, οι σύμβουλοι της ΔΕ δήλωσαν την αποχή τους από τη συζήτηση λόγω μη προηγούμενης ενημέρωσης. Η επικεφαλής της Κίνησης και πρώην δήμαρχος Νίκαιας Βέρα Νικολαϊδου τόνισε ότι ο λόγος της αποχής είναι ουσιαστικός και όχι μόνο τυπικός, αφού, όχι μόνο η Δημοτική Αρχή δεν έχει συζητήσει ακόμη το θέμα συνολικά της εκπαίδευσης στην πόλη, παρά τις δεσμεύσεις της, αλλά προχωρά σε πρωτοβουλίες, όπως για τη λειτουργία τμήματος ΝΕΛΕ στον "Ηράκλειτο", αλλά και για λειτουργία ΚΕΚ στην πόλη, χωρίς να ενημερώνεται το ΔΣ. "Καταργείτε το Δημοτικό Συμβούλιο" τόνισε η Βέρα Νικολαϊδου απευθυνόμενη στο δήμαρχο.

Για το "Σπίτι της Αρσης Βαρών" ο δήμαρχος, Β. Τράπαλης,αναλώθηκε σε ανέξοδες διαπιστώσεις περί αναβάθμισης της περιοχής, καταλήγοντας ότι η "Νίκαια θα γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο"! Οι σύμβουλοι της ΔΕ ξεκαθάρισαν ότι η Κίνηση όχι μόνο δεν αρνήθηκε ποτέ την ανέγερση του "Σπιτιού", αντίθετα μάλιστα πρότεινε από την αρχή να φτιαχτεί στην περιοχή Καραμπίνη,στην υποβαθμισμένη Ανω Νεάπολη, όπου ήδη η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε προχωρήσει σε παρεμβάσεις ανάπλασης.

Στον ισχυρισμό του δημάρχου ότι το Σελεπίτσαρι επιλέχθηκε γιατί έτσι ήθελε η Ομοσπονδία Αρσης Βαρών, η ΔΕ απάντησε πως σε αυτή την περίπτωση ο Δήμος έπρεπε να διεκδικήσει το συμφέρον της πόλης και όχι να παραχωρήσει το Σελεπίτσαρι, για το οποίο ο λαός της Κοκκινιάς έχει πληρώσει ακριβά την απόχτησή του για χώρους πολιτισμού, πράσινου και αθλητισμού και όχι για την κατασκευή ενός μεγαθηρίου που θα αποκλείσει κάθε άλλη παρέμβαση.

Τέλος, να σημειώσουμε, ότι η Δημοτική Αρχή πρότεινε τη σύσταση διαπαραταξιακής δημοτικής επιτροπής για το γιορτασμό των 75χρονων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, στο "παρά πέντε" της λήξης του έτους εορτασμού, και ενώ ο Δήμος ξεκίνησε ήδη εκδηλώσεις, όπου τα προσφυγικά σωματεία "συμμετέχουν" διά των σφραγίδων τους...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ