Τετάρτη 12 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οργισμένη απάντηση στη λασπολογία

Εκατοντάδες στελέχη του συνδικαλιστικού, λαϊκού κινήματος, δημοσιογράφοι και πλήθος δημοκρατικοί πολίτες πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα στις 6.30 συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ κατά της αντικομμουνιστικής υστερίας της κρατικής ΝΕΤ. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι υπογραφές στο κείμενο διαμαρτυρίας από συνδικαλιστικά και άλλα στελέχη

Την αγανάκτηση των εργαζομένων, για την καθοδηγούμενη, ενορχηστρωμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης των λαϊκών αγώνων, τον ωμό αντικομμουνιστικό κατήφορο, την πλαστογράφηση της ιστορίας του τόπου και την παραποίηση της αλήθειας από την κρατική Νέα Ελληνική Τηλεόραση (ΝΕΤ), εκφράζουν σήμερα, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν, εκατοντάδες στελέχη του μαζικού, συνδικαλιστικού κινήματος, στις 6.30 το απόγευμα, μπροστά στο υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ.Μαζί με τα στελέχη του μαζικού λαϊκού κινήματος, που υπογράφουν σχετικό υπόμνημα διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας την καθοδηγούμενη από την κυβέρνηση επιχείρηση κατασυκοφάντησης του λαϊκού κινήματος καιλασπολογίας κατά του ΚΚΕ και της ιστορίας του τόπου, αναμένεται να συμμετάσχουν στην πρώτη αυτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πλήθος δημοκρατικών πολιτών που είναι αγανακτισμένοι από την απαράδεκτη στάση της ΝΕΤ. Λίγο πριν τις 6.30 μ.μ., οι διαμαρτυρόμενοι θα συγκεντρωθούν στο χώρο μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας, απ' όπου θα μεταβούν στο υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι στο σχετικό υπόμνημα - διαμαρτυρία που έστειλαν στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Τύπου και ΜΜΕ, οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ανάμεσα στα άλλα:

Το τελευταίο διάστημα κλιμακώνεται από την κρατική ΝΕΤ μια ενορχηστρωμένη, συντονισμένη, αντιδημοκρατική επιχείρηση παραχάραξης της ιστορίας και παραποίησης της αλήθειας. Η ΝΕΤ δηλητηριάζει τους εργαζόμενους, το λαό με συνεχείς δόσεις αντικομμουνισμού, ενώ, μέσα από αλλεπάλληλες εκπομπές, δήθεν ενημερωτικές, ιστορικά ντοκιμαντέρ και ρεπορτάζ, συκοφαντούνται οράματα και ιδανικά, δυσφημίζονται οι αγώνες του λαού. Στα πλαίσια μιας πρωτοφανούς επίθεσης, που δεν έχει προηγούμενο, τονίζεται, διάφοροι συκοφάντες, που τους εξασφαλίζεται βήμα στην κρατική ΝΕΤ, καταφεύγουν σε ένα όργιο παραχάραξης και διαστρέβλωσης. Μεταξύ άλλων:

- Λασπολογούν σε βάρος των αγώνων των εργαζομένων, των αγροτών, των φαρμακοποιών, των υγειονομικών και κάθε τμήματος του λαού που αγωνίζεται κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

- Διαστρεβλώνεται η ιστορία του λαϊκού μας κινήματος, η ιστορία της Εθνικής Αντίστασης. Ενώ αποσιωπούνται τα εγκλήματα των λογής δοσίλογων, συκοφαντείται ο πρωτεργάτης της Εθνικής Αντίστασης, το ΚΚΕ.

- Δυσφημείται η Οχτωβριανή Επανάσταση και ο σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ παρουσιάζεται σαν υπεύθυνος για τη σημερινή άθλια κατάσταση του ρώσικου λαού.

- Κατασυκοφαντείται ο ηρωικός αγώνας του κουβανέζικου λαού, ενώ φτάνουν στο σημείο να εξομοιώνουν τον Φ. Κάστρο με τον φασίστα Φράνκο!

Ετσι, η κρατική ΝΕΤ, που όπως κάθε κρατικός σταθμός συντηρείται από τα χρήματα του ελληνικού λαού, αντί να ασχολείται με τα προβλήματα των εργαζομένων, να προβάλλει τους αγώνες τους, όπως έχει χρέος, μετατρέπεται κάθε μέρα που περνάει σε κυβερνητικό φερέφωνο, σε όργανο στήριξης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Μετατρέπεται σε προπύργιο αντιδραστικών ιδεών και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Οι εκατοντάδες συνδικαλιστές του συνδικαλιστικού, αγροτικού, εργατικού κινήματος και άλλα στελέχη των μαζικών φορέων του λαού, διανοούμενοι και δημοσιογράφοι, αφού καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τον κατήφορο στον οποίο οδηγεί τη ΝΕΤ, απαιτούν από την κυβέρνηση, εδώ και τώρα, να σταματήσει το όργιο του αντικομμουνισμού και της παραχάραξης της ιστορίας και να προβάλλονται τα οξύτατα προβλήματα και οι αγώνες των εργαζομένων.

Νέες υπογραφές

Να σημειωθεί ότι καθημερινά διευρύνεται ο κατάλογος των στελεχών του μαζικού λαϊκού κινήματος που υπογράφουν το κείμενο διαμαρτυρίας και στις εκατοντάδες υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί, ήδη, προστίθενται πολλές νέες. Μάλιστα, τη στάση της ΝΕΤ καταγγέλλουν και μαζικοί φορείς των εργαζομένων με σχετικές αποφάσεις των διοικήσεών τους. Ετσι, το ΔΣ (Κεντρική Γραμματεία) της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) διαμαρτύρεται για τις αντεργατικές και αντι-αντιστασιακές εκπομπές της ΝΕΤ - ΕΤ. Ενώ, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας "καταγγέλλει την αντικομμουνιστική, αποπροσανατολιστική τακτική της ΝΕΤ, που αποβαίνει σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων και των συνταξιούχων".

Το υπόμνημα - διαμαρτυρία υπογράφουν ακόμα: Από το ΕΚ Ζακύνθου,οι: Σιγούρος Διονύσης πρόεδρος, Σταθόπουλος Γεώργιος γραμματέας, Λιόλη Γεωργία ταμίας, Σεμιτέκολος Ντίνος μέλος ΔΣ και Κλάδης Διονύσης αντιπρόεδρος. Από την Ηλεία: Γιαννόπουλος Χρήστος γραμ. ΟΑΣ Ηλείας, Βλάχος Διονύσης μέλος ΔΣ ΟΑΣ, Καρέτζης Γεώργιος μέλος ΔΣ ΕΚ Ζαχάρως, Μπαζιακούλας Ιωσήφ γραμ. ΕΚ Πύργου, Σταθάς Παν. αντιπρ. ΕΚ Πύργου και πρόεδρος Συνδικ. Οικοδόμων Πύργου, Τσαγκάρης Χρήστος μέλος ΔΣ ΕΚ Πύργου, Κακολύρης Αντ. γραμ. ΔΣ Σωματείου συνταξ. ΙΚΑ Πύργου, Φωτιάδης Κώστας πρόεδρος Σωμ. Συνταξ. ΙΚΑ Πύργου, Κακαράκης Μπαμ μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Πύργου, Ζωγόπουλος Αγγελος ταμίας Συνδικάτου Οικοδόμων Πύργου, Γκρουμούτης Γιώργος πρόεδρος ΟΑΣ Ηλείας, Βαρώτσος Βασ. μέλος ΔΣ ΟΑΣ Ηλείας, Γιακουμέλος Σπ. πρόεδρος Σωματείου Εργαζομ. ΕΑΣ Ηλείας - Ολυμπίας, Σγούρος Τάκης πρόεδρος ΑΣ Αγ. Ηλία Πύργου, Πικέας Γεώργ. μέλος ΔΣ συνταξ. ΙΚΑ Πύργου, Τσουκαλάς Αντ. μέλος ΔΣ Συνδικ. Οικοδόμων Πύργου. Από Ρέθυμνο: Ουρανός Αντώνης πρόεδρος Σωμ. Οικοδόμων και μέλος ΕΚ, Νημάς Νικ. γραμ. σωματείου, Σφακιανάκης Χαράλ. πρόεδρος ΕΚ Ρεθύμνου, Πορταλιός Γιώργης γραμ. σωματείου, Χατζιδάκης Μιχ. μέλος ΔΣ σωματείου, Κωστούλας Κων. μέλος ΔΣ Σωματείου Οικοδόμων, Ψαράς Παναγ. μέλος ΔΣ Σωματείου Οικοδόμων, Πανταγιάς Γιώργος πρόεδρος σωματείου και μέλος ΔΣ ΕΚ, Βιδάκης Γιώργος μέλος ΔΣ Σωματείου Οικοδόμων, Δημητράκης Γιώργος μέλος ΔΣ Σωματείου Οικοδόμων, Μανουσάκη Ελένη μέλος ΔΣ Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ανδρουλιδάκης Παντελής μέλος ΔΣ Σωματ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Νικολιδάκης Γιώργος πρόεδρος Σχ. Ξεναγών, Κεφαλογιάννη Ιωάννα γεν. γραμ. του ΕΚ Ρεθύμνου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ