Τετάρτη 12 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Δεν πρόκειται για μεμονωμένα σταγονίδια

Τις ευθύνες της κυβέρνησης και την αναγκαιότητα πραγματικού εκδημοκρατισμού των Σωμάτων Ασφαλείας, επισημαίνει, με δήλωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ

"Το ΚΚΕ έχει καταγγείλει μέσα και έξω από τη Βουλή κρούσματα αυταρχισμού και τρομοκρατικής φασιστικής συμπεριφοράς αστυνομικών σε βάρος του λαού.Είχαμε καταγγείλει, τόσο την εκτέλεση του Τσιγγάνου Μουράτη μπροστά στα μάτια του γιου του, την επιδρομή κουκουλοφόρων των Ειδικών Δυνάμεων κατά καταυλισμού Τσιγγάνων, την εν ψυχρώ εκτέλεση λαθρομετανάστη στη Θεσσαλονίκη, περιστατικά που στοιχειοθετούν την καταγγελία. Η απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης ήταν απαράδεκτη. Εμφάνισε, ούτε λίγο - ούτε πολύ, το ΚΚΕ ότι επιχειρεί να εφευρίσκει γεγονότα, "στηριζόμενο σε μικροζητήματα", για να στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες που εκτόξευε.

Το πιο ανησυχητικό από όλα είναι ότι όταν ο υπουργός μάς έδινε αυτές τις απαντήσεις - 16 Οκτώβρη, συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή του βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη, 24 Οκτώβρη, Επερώτηση του ΚΚΕ - είχε στα χέρια του τη γνωστή βιντεοκασέτα με το εξοργιστικό περιεχόμενο, που δείχνει, μαζί με όλα τα άλλα που έχουμε καταγγείλει ότι, χωρίς να γενικεύουμε, δεν πρόκειται για μερικά "σταγονίδια", μεμονωμένα περιστατικά, αλλά για μια κατάσταση σοβαρότατη που υπάρχει στα Σώματα Ασφαλείας και ιδιαίτερα στις ειδικές δυνάμεις.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον αβρό τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη χουντοφασιστοειδή στοιχεία, που διαδήλωναν κατά της συνάντησης Τούρκων και Ελλήνων επιχειρηματιών, την αγριότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι κάτοικοι της Ολυμπιάδας από τα ΜΑΤ, παλαιότερα οι συνταξιούχοι και άλλοι εργαζόμενοι στις κινητοποιήσεις, καθώς επίσης και από τι ότι στις σχολές παραγωγής αξιωματικών και αστυφυλάκων διδάσκουν καθηγητές, που παλαιότερα είχαν διωχτεί ως χουντικοί (Σκαλτσάς, Αθανασόπουλος). Φυσικά, δεν μπορεί να αφήσει κανείς ασχολίαστο το γεγονός ότι αξιωματικοί που πρωτοστάτησαν στη χουντική εκδήλωση της κασέτας του 1993, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά προήχθησαν και, αν τώρα αποτάσσονται ένας ή δυο, αυτό γίνεται κάτω από τη γενική κατακραυγή.

Κατά την άποψη του ΚΚΕ, η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αδιαμφισβήτητη. Η κυβέρνηση ήταν και είναι σίγουρα ενήμερη για την κατάσταση στα Σώματα Ασφαλείας. Αυτή τη στιγμή επιβάλλεται, τόσο το συνδικαλιστικό κίνημα στα Σώματα Ασφαλείας, όσο και το λαϊκό κίνημα της χώρας να απαιτήσουν άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα απαλλαγής της αστυνομίας από τα φασιστικά και χουντικά στοιχεία και τον ουσιαστικό εκδημοκρατισμό τους.Μαζί με αυτά τα μέτρα, επιβάλλεται να απαλλαγεί ο νόμος για το συνδικαλισμό στα Σώματα Ασφαλείας από διατάξεις που ευνουχίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα. Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις στην κατεύθυνση αυτή".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ