Τετάρτη 12 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι

Ηταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που ανέσυρε χουντικούς νόμους εναντίον των αγροτών. Προσέφερε νομιμοποίηση στις διατάξεις της εφταετίας, δίνοντας στην Αστυνομία την εντολή να βαρέσει στο ψαχνό (!), αν οι αγρότες δε συμμορφωθούν με τους νόμους των συνταγματαρχών! "Η χρήσις των όπλων άρχεται δι' εκφοβιστικής εις τον αέραν βολής, εάν δε και μετά τούτο δεν ήθελον αποσυρθή οι μετέχοντες της συναθροίσεως, συγχωρείται οιαδήποτε χρήσις των όπλων"! Αυτά έλεγε το χουντικό διάταγμα 269 του 1972, που νεκρανάστησε η κυβέρνηση κατά των αγροτικών κινητοποιήσεων. Σήμερα, το πανελλήνιο "θαυμάζει" τη νεκρανάσταση του "γύψου" σε ήχους τσάμικου, όπως την κατέγραψαν και σε βίντεο οι ένστολοι νοσταλγοί της δικτατορίας, στη Θεσσαλονίκη. Αλήθεια, η κυβέρνηση τι λέει; Αντιλαμβάνεται τη συσχέτιση των πρακτικών της με τις καταστάσεις που εκτρέφονταν και εκτρέφονται στην Αστυνομία; Προς Θεού! Στην πρώτη περίπτωση "είχαμε μια νόμιμη δραστηριότητα των υπηρεσιακών παραγόντων", μια "δραστηριότητα των οργάνων αυτών με εντολές από τις προϊστάμενες αρχές" (!), δήλωσε ο κ. Ρέππας. Στην άλλη περίπτωση είχαμε "την πρωτοβουλιακή δραστηριότητα που αναπτύσσουν διάφορα όργανα, αυθαιρετώντας", είπε και πάλι ο κ. Ρέππας. Τουτέστιν, όταν η Αστυνομία δρα όπως ορίζουν οι νόμοι της χούντας, και το πράττει κατόπιν κυβερνητικής εντολής, τότε έχει καλώς... Οταν στελέχη της ορκίζονται στον Παπαδόπουλου και την παρέα του, αλλά χωρίς να έχουν άνωθεν εντολή, τότε αυθαιρετούν. Είναι πρόβλημα... εντολής, λοιπόν! Και όποιος δεν το καταλαβαίνει, επιχειρεί να συσχετίσει "τεχνηέντως" άσχετα μεταξύ τους πράγματα για να εμπλέξει την κυβέρνηση! Και αυτό το τελευταίο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το είπε...

***

Αυτή η κυβέρνηση είναι που με αφορμή την επ' αυτοφώρω εντόπιση του χαφιέ σε σύσκεψη της ΕΣΑΚ, είπε ότι πρόκειται για "μεμονωμένο περιστατικό", δείγμα αυθαιρεσίας και αυτό. Αλλά συμπλήρωσε πως "η διατεταγμένη υπηρεσία που έχουν τα αστυνομικά όργανα είναι, όταν υπάρχει οποιαδήποτε μαζική διαδικασία, μια δραστηριότητα, να λαμβάνουν όλα εκείνα τα μέτρα, προκειμένου να περιφρουρούν τη δημόσια τάξη"! Τουτέστιν, εκτός από τη "νόμιμη" καταφυγή στους νόμους της χούντας, υπάρχει και ο "νόμιμος" χαφιεδισμός!

***

Τα παραπάνω δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Οι κομμουνιστές έχουν προειδοποιήσει από νωρίς. Οταν μια κυβέρνηση κάνει έμβλημα το "κοινωνικό φραγγέλιο", όταν κραδαίνει το "Ιδιώνυμο" και το νόμο 509 (!), όταν ατενίζει να "εκπυρσοκροτεί" το ένα υπηρεσιακό περίστροφο μετά το άλλο στα σώματα λαθρομεταναστών, όταν ο επικεφαλής της λέει στο ΚΚΕ, το θύμα της δράσης των χαφιέδων, ότι εκείνο επαναφέρει τα "φαντάσματα", τότε τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα. Και ό,τι και να κάνει... τεχνηέντως η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει ότι "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι".

Ν. ΜΠ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ