Παρασκευή 31 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
38Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Οι διαγωνιζόμενες ταινίες

Ανακοινώθηκαν χτες από την προκριματική επιτροπή του 38ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,οι ταινίες που θα διαγωνιστούν στο Ελληνικό Τμήμα του φεστιβάλ, καθώς και οι δύο ελληνικές ταινίες που θα συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα.Επίσης πραγματοποιήθηκε η κλήρωση, με την οποία καθορίστηκε η μέρα και η ώρα προβολής των παραπάνω ταινιών.

Πρόκειται για τις ταινίες με υπόθεση, που θα διαγωνιστούν στο Ελληνικό Τμήμα: "Βασιλική" του Βαγγέλη Σερντάρη, "Καμιά συμπάθεια για το διάβολο" του Δημήτρη Αθανίτη, "Χαμένες νύχτες" της Αγγελικής Αντωνίου, "Ο κύριος με τα γκρι" του Περικλή Χούρσογλου, "Το αθώο σώμα" του Νίκου Κορνήλιου,"Μιρουπάφσιμ / Καλή αντάμωση" των Γιώργου Κόρρα - Χρήστου Βούπουρα, "Αύριο θα ξέρουμε" του Ανδρέα Θωμόπουλου, "No budget story" του Ρένου Χαραλαμπίδη, "Ευγένιος... αγνώστων λοιπών στοιχείων" του Κώστα Ζυρίνη,"Πες πως μ' αγαπάς" της Κωστούλας Τωμαδάκη, "Τα χρυσά μήλα των εσπερίδων" της Σοφίας Παπαχρήστου.

Επίσης προκρίθηκαν για το Ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα τα ντοκιμαντέρ: "Σινασός - Τοπογραφία της μνήμης" των Τίμωνα Κουλμάση - Ηρώς Σιαφλιάκη, "Σκουριασμένες εικόνες" του Γιάννη Κατσάμπουλα και "Η επανάσταση της σιωπής" της Μυρτώς Παράσχη.

Από τις παραπάνω ταινίες, ορίστηκαν να συμμετέχουν και στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα τα φιλμ "Καμιά συμπάθεια για το διάβολο" του Δημήτρη Αθανίτη και "Χαμένες νύχτες" της Αγγελικής Αντωνίου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org