Παρασκευή 31 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΜΕΤΡΟ
Πρόληψη στο παραπέντε

Ευρεία σύσκεψη στελεχών του ΥΠΠΟ και της "Αττικό Μετρό",μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρός της, Λεωνίδας Κίκηρας, πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στο υπουργείο, παρουσία και του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Η σύσκεψη πραγματοποιείται με πρόσκληση του γενικού γραμματέα του ΥΠΠΟ, Ευγένιου Γιαννακόπουλου, ο οποίος σε σχετική επιστολή προς την "Αττικό Μετρό" αναφέρεται σε ζητήματα που έχουν θέσει οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟ (Γ Εφορεία Προϊστορικών - Κλασικών Αρχαιοτήτων, Διεύθυνση Πολιτιστικών Κτιρίων - Αναστήλωσης Νεοτέρων Μνημείων, Διεύθυνση Εκτέλεσης Εργων Μουσείων, Διεύθυνση Νομισματικού Μουσείου) και αφορούν στις αρχαιότητες υπό την Πανεπιστημίου και στα ιστορικά διατηρητέα κτίρια στην περιοχή όπου εξελίσσονται έργα του μετρό.

Η επιστολή τονίζει ότι "οι ανησυχίες των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΠΠΟ επικεντρώνονται στην οργάνωση των μέτρων που πρέπει να ληφθούν,κυρίως διότι το έργο των σηράγγων εισέρχεται πλέον στον πυρήνα της πόλης, όπου, εκτός των αρχαιοτήτων στο υπέδαφος, υπάρχουν μοναδικής αξίας και σημασίας κτίρια" (Εθνική Βιβλιοθήκη, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ακαδημία Αθηνών, Οφθαλμιατρείο, Ιλίου Μέλαθρον κ.ά.).

Θέμα της σύσκεψης είναι: η παρουσίαση του χάρτη εργασιών της "Μετρό" στην παραπάνω περιοχή, η επιτόπου επίλυση ζητημάτων που θέτουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟ και ο ορισμός ομάδας παρακολούθησης του έργου,με βάση όσα θα αποφασιστούν στη σύσκεψη. Η ομάδα θα αποτελείται από στελέχη του ΥΠΠΟ και της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι από πλευράς ΥΠΠΟ στη σημερινή σύσκεψη μετέχουν οι Διευθύνσεις: Προϊστορικών - Κλασικών Αρχαιοτήτων, Πολιτιστικών Κτιρίων, Συντήρησης Αρχαιοτήτων, Εκτέλεσης Εργων Μουσείων, το Νομισματικό Μουσείο, η Γ ΕΠΚΑ και η 1η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων.

Δ. ΜΥΡΙΛΛΑ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ