Σάββατο 25 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποχωρήστε ΤΩΡΑ!

Πώς αποτυπώθηκε στα ψηφίσματα των προχτεσινών απεργιακών συγκεντρώσεων η θέληση των εργαζομένων, που απαιτούν συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Την απαίτησή τους να αποχωρήσει η ΓΣΕΕ απ' τον "κοινωνικό διάλογο",διατράνωσαν προχτές χιλιάδες εργαζόμενοι της χώρας που συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις και αυτή τους η απαίτηση αποτυπώθηκε και σε ψηφίσματα συγκεντρώσεων.

Ετσι, μετά και τη σχετική απόφαση του 22ου Συνεδρίου του ΕΚΑ, αλλά και άλλων δευτεροβάθμιων και πρωτοβάθμιων οργανώσεων, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θέτουν τη Συνομοσπονδία προ των ευθυνών της και απαιτούν ταυτόχρονα απ' αυτήν να αναλάβει πρωτοβουλίες για κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε: Στην απεργιακή συγκέντρωση της Λάρισας,οι διαδηλωτές ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο καλείται η ΓΣΕΕ "να αποχωρήσει αμέσως απ' τον "κοινωνικό διάλογο" και να πρωτοστατήσει στην οργάνωση και στην κλιμάκωση της πάλης της εργατικής τάξης, με νέους αγώνες απέναντι στην επίθεση των βιομηχάνων, της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Στην παλλεσβιακή - πανεργατική συγκέντρωση εγκρίθηκε ψήφισμα όπου επισημαίνονται οι ευθύνες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που "αντί να εντείνει την πάλη του συνδικαλιστικού κινήματος, σύρεται στον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη, δημιουργώντας ψευδαισθήσεις στους εργαζόμενους, απονευρώνοντας το συνδικαλιστικό κίνημα και δημιουργώντας προϋποθέσεις για επιβολή των θέσεων κυβέρνησης και εργοδοσίας". Καλεί την ηγεσία της ΓΣΕΕ να "αποχωρήσει απ' τον "κοινωνικό διάλογο", συνδυάζοντας την αποχώρηση αυτή με μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ενεργοποίησης των εργαζομένων, με στόχο ένα ισχυρό κίνημα αντίστασης, που θα εκφραστεί με την κλιμάκωση των αγώνων".

Στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Βορείας Δωδεκανήσου εγκρίθηκε ψήφισμα, όπου οι διαδηλωτές απαιτούν: "Να αποχωρήσει η ΓΣΕΕ απ' τον "κοινωνικό διάλογο" και άμεσα να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο και να προκηρύξει πανελλαδική - πανεργατική απεργία το πρώτο 10ήμερο του Νοέμβρη και με διεκδικητικό πλαίσιο αυτό που προτείνουν οι εργαζόμενοι, καθώς και να προχωρήσει και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων".

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου,επισημαίνεται ότι "η συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στον στημένο "κοινωνικό διάλογο", τις καθιστά συνένοχες για ό,τι θα ακολουθήσει, συνυπεύθυνες για την αύξηση της ανεργίας, της λιτότητας, της βαριάς φορολογίας, την ανατροπή των δικαιωμάτων και κατακτήσεών μας". Καλούνται και οι δυο Οργανώσεις να αποχωρήσουν αμέσως απ' τον "διάλογο" - παγίδα.

Στην Κέρκυρα οι συγκεντρωμένοι απέρριψαν το ψήφισμα που κατέθεσε η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου και ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο απαιτούν να αποχωρήσει τώρα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ απ' τον "κοινωνικό διάλογο".

Τον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη καταδίκασαν και οι εργαζόμενοι της Λευκάδας που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση, ζητώντας την αποχώρηση της ΓΣΕΕ απ' αυτόν.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στην Καβάλα μετά από απαίτηση των διαδηλωτών η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αναγκάστηκε να συμπεριλάβει στο ψήφισμα το αίτημά τους, να αποχωρήσει η ΓΣΕΕ απ' τον "κοινωνικό διάλογο".

Η ίδια απαίτηση εκφράζεται και στο ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.Αίτημα για αποχώρηση απ' τον "κοινωνικό διάλογο" συμπεριλαμβάνεται και στο ψήφισμα της συγκέντρωσης στην Τρίπολη. Επίσης στο ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης στο Ρέθυμνο καλείται η ΓΣΕΕ να επανεξετάσει τη στάση της απέναντι στον "κοινωνικό διάλογο"...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ