Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΕΑΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 77-78
Θρίλερ με... χάπι-εντ

Θρίαμβος στη Μαδρίτη για τα παιδιά του Πειραιά. Οι "ερυθρόλευκοι" του Ιβκοβιτς, συνεχίζοντας τις εκπληκτικές εμφανίσεις, έθεσαν εκτός μάχης τη μεγάλη Ρεάλ. Ηταν η χαριστική βολή για τους Μαδριλένους, που δεν έχουν νίκη μετά από τέσσερις αγωνιστικές και το μεγάλο άλμα για τους Πειραιώτες στην προσπάθεια να υπερασπίσουν τον τίτλο τους. Δραματικό το παιχνίδι στην εξέλιξή του, κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Βούκσεβιτς με μία βολή έκανε το 78-74 και ο Ερέρος με τρίποντο στην εκπνοή, διαμόρφωσε το τελικό 78-77. Οι Ισπανοί παίζοντας ουσιαστικά το "τελευταίο τους χαρτί", προσπάθησαν για τη νίκη, με κορυφαίο τον αγνώριστο στα προηγούμενα παιχνίδια, Αρλάουσκας. Ο Αμερικανός σημείωσε 16 πόντους στο ημίχρονο, αλλά μόνος του ήταν αδύνατο να σταματήσει τη "γραμμή πυρός" του Ολυμπιακού. Τάρλατς, Ρότζερς και Καρνισόβας σημείωσαν 55 πόντους κι άντε να χάσει ο Ιβκοβιτς με τέτοιους ψηλούς. Αν υπήρχε η ανάλογη βοήθεια και από την περιφέρεια, η νίκη του Ολυμπιακού θα ερχόταν πολύ νωρίτερα. Ο Χόκινς δεν απέφυγε τα λάθη, ο Βούκσεβιτς έπαιξε με πυρετό, στον Νάκιτς δεν ταίριαζε το παιχνίδι και μόνο ο Τόμιτς προσπαθούσε για το καλύτερο. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, που χτες συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα στην ευρωλίγκα, πέτυχε 11 πόντους, εκ των οποίων οι τρεις στην εκπνοή του ημιχρόνου, με σουτ πίσω από τη σέντρα και οι οποίοι άλλαξαν την ψυχολογία του αγώνα. Η Ρεάλ πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη μόνο με 41-38, διαφορά που αποδείχτηκε ελάχιστη στο ξεκίνημα της επανάληψης, όταν ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με 47-43.

Την επόμενη αγωνιστική, που θα διεξαχθεί στις 23 Οκτώβρη, καθώς μεσολαβεί το τουρνουά Μακ Ντόναλντς, ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι.

ΡΕΑΛ: Μποντιρόγκα 17, Ανγκούλο 5, Π. Ρότζερς 9, Αρλάουσκας 24, Αντούνεθ 8, Σάντος, Ερέρος 10 (1), Ορέγκα 4, Σμιθ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χόκινς 9 (1), Βούκσεβιτς 2, Ζουρπένκο, Νάκιτς, Τόμιτς 11 (3), Τάρλατς 21, Καρνισόβας 21 (3), Ρότζερς 14 (2).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ