Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΤΣΙΜΠΟΝΑ 70-55
Με όπλο την άμυνα

Υποψηφιότητα για μια θέση στην πρώτη τριάδα έθεσε από χτες η ΑΕΚ, μετά την άνετη νίκη της επί της Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ με 70 - 55.

Οι παίκτες του Γιάννη Ιωαννίδη, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μια ήττα εντός έδρας θα ισοδυναμούσε με καταστροφή, έπαιξαν δυνατά και δε δυσκολεύτηκαν να φθάσουν στο στόχο τους.

Με καλή άμυνα κατάφεραν να εκμηδενίσουν το μεγαλύτερο όπλο των Κροατών, που ήταν η περιφέρειά τους, ενώ επιθετικά πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Βίκτωρ Αλεξάντερ, που ήταν ασταμάτητος κάτω από τα καλάθια.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Αλεξάντερ Πέτροβιτς φάνηκε αδύναμη να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού και να ακολουθήσει την ΑΕΚ, ενώ η μεγάλη αστοχία στα μακρινά σουτ αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για την ήττα.

Πάντως, ερωτηματικά προκαλεί η μη χρησιμοποίηση στο μεγαλύτερο μέρος του Β ημιχρόνου του Αμερικανού της Τσιμπόνα Ατκινς, που στο Α μέρος ήταν ο καλύτερος παίκτης της κροατικής ομάδας.

Οι "κιτρινόμαυροι" από την αρχή έδειξαν τα ...δόντια τους και πήραν νωρίς - νωρίς διαφορά στο σκορ (42 - 27 στο ημίχρονο), ενώ στην επανάληψη επέβαλαν ολοκληρωτικά το ρυθμό τους.

Εκτός του Αλεξάντερ, από την ΑΕΚ ξεχώρισαν ακόμα και οι Λάσα, Χατζής, ενώ ο Ατκινς ήταν ο καλύτερος των Κροατών.

ΑΕΚ: Κολντεμπέλα 4, Λάσα 8, Στράσπουρι 4, Πρέλεβιτς 7, Πιρς 4, Χατζής 10, Λάρσεν 8, Ρίβας 5, Αντερσεν 4, Αλεξάντερ 20.

ΤΣΙΜΠΟΝΑ: Μουλαομέροβιτς 10, Μρίσιτς 7, Ατκινς 9, Κισούριν 2, Μάρσελιτς 3, Αλίχοτζιτς 10, Ντίτσεβιτς 4, Νάγκλιτς 10.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org