Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΜΠΕΝΕΤΟΝ 65 - 62
"Μίλησε" στο τέλος

Επί τριάντα πέντε λεπτά, κρατούσε καλά στο Αλεξάνδρειο η Μπενετόν Τρεβίζο, αλλά στο τέλος έβλεπε πράσινα, κίτρινα, μπλε αστεράκια. Τρία συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ στα τελευταία 90 δευτερόλεπτα κι ενώ η διαφορά ήταν στο καλάθι, έφεραν την πρώτη εντός έδρας επιτυχία του ΠΑΟΚ και την πρώτη αποτυχία της πρωταθλήτριας Ιταλίας.

Το παιχνίδι δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ειδικά το πρώτο ημίχρονο ήταν μονόλογος τριών παικτών. Ο Ρεμπράτσα με τον Ουίλιαμς από πλευράς Μπενετόν και ο Στογιάκοβιτς εκ μέρους του ΠΑΟΚ, σημείωσαν τους 41 από τους 67 πόντους των ομάδων τους (33 - 34). Είδαν κι έπαθαν οι δύο προπονητές να τους σταματήσουν. Οταν επιτέλους τα κατάφεραν, ήρθε η ώρα των υπολοίπων να δείξουν τις ικανότητές τους. Ο Μακ Ρέι αναδείχτηκε σε μορφή του αγώνα εκμεταλλευόμενος τα κενά που άφηνε η άμυνα πάνω στον Στογιάκοβιτς, ενώ ο Ζ. Ομπράντοβιτς δεν είχε άξιο αντικαταστάτη ούτε του συμπατριώτη του Ρεμπράτσα, πολύ περισσότερο του Ουίλιαμς, πάνω στον οποίο έπαιξε πολύ καλή άμυνα ο Μπαλογιάννης, όπως επισήμανε και ο Σβι Σερφ. Στο 35' η Τρεβίζο προηγήθηκε 59 - 54, αλλά χωρίς συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε αμυντικά και επιθετικά, προηγήθηκε 63 - 60 κι απλώς στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα ο Ουίλιαμς μείωσε σε 63 - 62. Με την εκπνοή, ο Μακ Ρέι διαμόρφωσε με εντυπωσιακό κάρφωμα το τελικό 65 - 62, που επιτρέπει στον ΠΑΟΚ να ελπίζει βάσιμα για μια από τις τρεις πρώτες θέσεις του Β' ομίλου.

ΠΑΟΚ: Μπουντούρης 5, Κακιούσης, Στογιάκοβιτς 20 (2), Μπαλογιάννης 7, Ρόουαν 2, Μοράλες 3, Μακ Ρέι 18, Αντισον 10.

ΤΡΕΒΙΖΟ: Γκράτσις, Σεκούντα 8 (1), Πίτις 6, Μαρκονάτο 4, Μπονόρα 2, Ρεμπράτσα 23, Νικολάι, Ουίλιαμς 19 (3), Ρουσκόνι.

Ο Σερφ επισήμανε ότι η ομάδα του έδειξε βελτιωμένη στη νοοτροπία, ενώ ο προπονητής των Ιταλών Ομπράντοβιτς χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη του ΠΑΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ