Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παγίδα θανάτου ναρκοπέδιο στον Εβρο

Νεκροί τρεις Ιρακινοί κουρδικής καταγωγής και 11 τραυματίες

Παγίδα θανάτου αποδείχτηκε, για μια ακόμα φορά, το ναρκοπέδιο της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην περιοχή της Νέας Βύσσας Ορεστιάδας. Τραγικό θάνατο βρήκαν χτες στις 2.30 τα ξημερώματα τρεις από τους 62 συνολικά Ιρακινούς λαθρομετανάστες κουρδικής καταγωγής που μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα.

Από την έκρηξη δύο ναρκών που προκλήθηκε τραυματίστηκαν θανάσιμοι τρεις λαθρομετανάστες και άλλοι 11 τραυματίστηκαν από τους οποίους τρεις έχουν υποστεί ακρωτηριασμό. Η τοπική στρατιωτική διοίκηση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΣ, επενέβη αμέσως και με εξειδικευμένο προσωπικό απεγκλώβισε τους τραυματισθέντες, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου. Οι υπόλοιποι παραδόθηκαν στις αστυνομικές αρχές Ορεστιάδας για για παραπέρα ενέργειες.

Ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας δήλωσε πως "υπάρχουν περιοχές που είναι ναρκοθετημένες και εν τούτοις πολλές φορές μέχρι τώρα στις περιοχές αυτές θρηνούμε θύματα, λες και κάποιοι το κάνουν σκοπίμως. Οδηγούν κάποιους ανθρώπους σε περιοχές, ίσως, μόνον και μόνο για να διαπιστώσουν αν εκεί έχουν τοποθετηθεί νάρκες" και κάλεσε την Τουρκία "να αναλάβει τις ευθύνες της, να φυλάει τα σύνορά της".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ