Τρίτη 26 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καντάδες

ΞΑΝΑΡΧΙΣΑΝ οι... αβρότητες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Μαρίας Δαμανάκη για το μέγα και επίμαχο θέμα της υποψηφιότητας στο Δήμο Αθηναίων. Εννοείται πως οι... χαριτολογίες ανταλλάσσονται μέσω συνεντεύξεων σε εφημερίδες και δηλώσεων. Να ξέρουν... κι οι Αθηναίοι τι γίνεται.

***

Ετσι έχουμε... Ρέππα, Πάγκαλο και άλλους πρωτοκλασάτους του ΠΑΣΟΚ, με τις κιθαρούλες τους να κάνουν... καντάδα στο μπαλκόνι του ΣΥΝ για να... προβάλει η υποψήφια.

***

"Μα είστε η καλύτερη υποψηφιότητα"! "Ελάτε καλέ, υπερβάλλετε...". "Ναι σας λέμε, είστε Η δήμαρχος, όχι αστεία". "Μα είστε μεγάλοι κόλακες! Ντροπή!".

***

Τέτοια πράγματα βλέπουμε κι ακούμε κι αξίζει να αναρωτηθεί κανείς τι έχει να γίνει όταν... πραγματικά θα πλησιάσει και η ώρα της υποβολής των υποψηφιοτήτων.

***

ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ συζητάμε οτιδήποτε θέλουν, είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τις απόψεις τους, όχι όμως για το θέμα της επετηρίδας. Αυτή είναι θέση που εκφράζει επισήμως από χτες το υπουργείο Παιδείας. Δηλαδή τι άλλο θα ήθελε να συζητήσουνε; Για τον τουρισμό, την αλιεία και την καλλιέργεια της ντομάτας;

***

Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε πως η επετηρίδα είναι "κλειστό" θέμα. Εχουν σκεφτεί άραγε ότι "κλειστό θέμα" μπορεί να σημαίνει αυτόματα και... "κλειστά σχολεία";

***

ΧΟΝΤΡΑ πρόστιμα και προσαγωγές σε δικαστήρια προβλέπονται για όσους συλλαμβάνονται να οδηγούν μεθυσμένοι σύμφωνα με τη νέα πρακτική της Τροχαίας.

***

Αραγε η διάταξη αφορά όσους οδηγούν... αυτοκίνητο. Γιατί υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, που οδηγούν - όπως οδηγούν τη... χώρα - και είναι επίσης... μεθυσμένοι. Κανένα αλκοτέστ έχουμε γι' αυτούς;

***

ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ τη συμφωνία της Μαδρίτης (αυτή για την οποία η κυβέρνηση έλεγε ότι θα τύχει αμοιβαίου σεβασμού) ζητά τώρα από τους Τούρκους ο Πάγκαλος. Τους απειλεί ότι κινδυνεύουν να χάσουν την... αναγνώριση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας!

***

Σιγά, κατατρομοκρατήθηκαν. Κι εμείς, που έχουμε την αναγνώριση πάμε καλά δηλαδή;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ