Τρίτη 26 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δύο στρατιώτες έπεσαν σε ναρκοπέδιο

Δύο τραγικά δυστυχήματα με απολογισμό τρεις στρατευμένους νεκρούς συνέβησαν το Σαββατοκύριακο στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρώτο έγινε το Σάββατο στις 20.45 στην περιοχή Πυθείου Διδυμότειχου, όπου από έκρηξη νάρκης τραυματίστηκαν θανάσιμα ο λοχίας Πεζικού Μουστάκας Βασίλειος του Μιχαήλ, ετών 27, κάτοικος Ιωαννίνων και ο στρατιώτης Πεζικού Βερούχης Αναστάσιος του Γεωργίου, ετών 20 κάτοικος Πηγαδιών Καρύστου Ευβοίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ εισήλθαν σε επισημασμένο (με ενισχυμένη περίφραξη και σχετικές ενδείξεις) ναρκοπέδιο και όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία οι δύο άτυχοι στρατιώτες εισήλθαν στο ναρκοπέδιο, ενώ ερευνούσαν τη γύρω περιοχή για τυχόν ύπαρξη ατόμων, μετά το άκουσμα σχετικών θορύβων. Μετά την έκρηξη επενέβη η τοπική Στρατιωτική Διοίκηση, η οποία με εξειδικευμένο προσωπικό απεγκλώβισε και μετέφερε τα δύο θύματα στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Το άλλο ατύχημα έγινε στη Σάμο το Σάββατο στις 20.45, όταν υπηρεσιακό αυτοκίνητο τύπου "Στάγιερ" κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου, εξετράπη από την πορεία του και ανατρέπει με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του αυτοκινήτου στρατιώτη Κοσμίδη Ανδρέα και τον ελαφρύ τραυματισμό δύο στρατιωτών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ