Τρίτη 26 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πεισματάρα η ιστορία

Πεισματάρα που είναι αυτή η ιστορία. Να είσαι υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να επιμένει η κυβέρνηση που στηρίζεις να κρατά στην αναγκαστική προσφυγιά εκατοντάδες αγωνιστές κι όταν εσύ προσπαθείς να κάνεις το "κομμάτι" σου σαν "αγωνιστής", οι μόνοι που θα μπορούσαν να σε νομιμοποιήσουν να προκύπτουν πρόσφυγες που παραμένουν στα ξένα.

Παθών, λένε οι σχετικές ανταποκρίσεις, ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος. Που ζήτησε να συναντήσει κάποιους κατοίκους του χωριού Ανταρτικό που τον είχαν περιθάλψει το '40. Η μία, η Στεφάνα ζει πια στην Πράγα (το ρεπορτάζ δεν αναφέρει το γιατί...). Ο άλλος, ο δάσκαλος Τοπούρκας πέθανε και ο γιος του ζει σήμερα στη διπλανή πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας με το όνομα Τοπουρκόφσκι (ούτε για αυτόν αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ το γιατί...).

Πάντως, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, στην περιοχή δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν Σλαβομακεδόνες... Οπως δεν υπάρχουν και πολιτικοί πρόσφυγες... Κατά τ' άλλα, ο υπουργός θα συμβάλει στη συγγραφή της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ