Σάββατο 15 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Σήμερα η συνάντηση με τους εκπροσώπους κομμάτων

Στην ημερίδα που διοργανώνει η ΣΕΑ - ΜΜΕ, θα κληθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων να πάρουν δημόσια θέση στα καυτά προβλήματα των ΕΒΕ

Σήμερα έχουν κληθεί να πάρουν θέση τα πολιτικά κόμματα απέναντι στα προβλήματα επιβίωσης των επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων, σε ημερίδα που διοργανώνει μ' αυτό το θέμα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΣΕΑ - ΜΜΕ), σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στο μεταξύ, χτες, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Α. Τσοχατζόπουλος,μετά τις άνευ ουσίας δηλώσεις του, ύστερα από τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΣΕΑ - ΜΜΕ, που επιχείρησε να δημιουργήσει κλίμα προσέγγισης σε ορισμένα από τα προβλήματα των ΕΒΕ, στα πλαίσια της προσπάθειας διάσπασης του ενωμένου αγωνιστικού μετώπου που έχουν ανοίξει οι ΕΒΕ όλης της χώρας ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατά των ΜΜΕ, ήταν προκλητικά σαφής. Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν, όντως, υπάρχει κάποια συμφωνία στο θέμα της μείωσης του ενιαίου συντελεστή φορολόγησης, και εάν πράγματι υπάρχει πιθανότητα να γίνει απόκλιση της κυβέρνησης, ο Α. Τσοχατζόπουλος διευκρίνισε, μη έχοντας απέναντί του αντίλογο αυτή τη φορά, ότι "σε καμία περίπτωση δεν αφήσαμε μια τέτοια προοπτική". Και επιχείρησε για άλλη μια φορά να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα του φορομπηχτικού νόμου της κυβέρνησης με τα "αντικειμενικά κριτήρια", υποστηρίζοντας ότι "είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν να πληρώνουν φόρους μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι".

Ωστόσο, για να αμβλύνει τις αντιδράσεις, δεν παρέλειψε να συμπληρώσει ότι η εφαρμογή των "αντικειμενικών κριτηρίων" είναι προσωρινή, για... μερικά χρόνια! Και δε δίστασε με τον πιο προκλητικό τρόπο να πει ότι από αυτή τη φορομπηχτική διαδικασία θα βγουν κερδισμένοι και οι ΕΒΕ!

Πάντως, μεθαύριο Μ. Δευτέρα, κάτω από το βάρος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των ΕΒΕ, θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εμπορίου και Γεωργίας, ενώ θα παρευρεθεί και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Τ. Γιαννίτσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ