Σάββατο 15 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΣΟΦΤΕΞ: Την εισαγωγή της εταιρίας "SOFTEX" στο Χρηματιστήριο, εφόσον υπάρξουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις, ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρίας σε σχετική συνέντευξη Τύπου. Στην ίδια συνέντευξη, ανακοινώθηκε ότι, η εταιρία κατά το 1994 σημείωσε κέρδη που ανέρχονται σε 600 εκατ. δραχμές, ενώ οι επενδύσεις που έγιναν στο ίδιο έτος, έφτασαν περίπου τα 10 δισ. δραχμές.

ΕΞΑΓΩΓΕΣ: Συμφωνία για την ανάπτυξη εξαγωγικών προγραμμάτων σε τρίτες χώρες, υπεγράφη μεταξύ του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και του αντίστοιχου Οργανισμού της Τυνησίας. Στη συμφωνία προβλέπονται μεταξύ άλλων η πραγματοποίηση τον Ιούνη ειδικής ημερίδας στο Συνεδριακό Κέντρο του ΟΠΕ στην Ηλιούπολη για την ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου σχετικά με τις νέες προοπτικές σε συγκεκριμένες αγορές. Η οργάνωση το φθινόπωρο στην Αθήνα, από τον ΟΠΕ, σε συνεργασία με πολυκαταστήματα, εβδομάδας τυνησιακών προϊόντων και η οργάνωση το Γενάρη του 1996 εβδομάδας ελληνικών προϊόντων στην Τυνησία.

ΕΛΟΤ: Απονομή δύο πιστοποιητικών συμμόρφωσης προς το πρότυπο για τη Διασφάλιση Ποιότητας ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9002, από τα οποία το ένα αφορά τον τομέα της αλουμίνας και το άλλο το χυτήριο, έγινε χτες από τον αναπληρωτή υπουργό Βιομηχανίας Χρ. Ροκόφυλλο, προς την επιχείρηση "Αλουμίνιον της Ελλάδος". Στην προσφώνηση που έκανε στη σχετική εκδήλωση, ο πρόεδρος της επιχείρησης B. Legrand, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι οι πιστοποιήσεις αυτές επισφραγίζουν προσπάθειες πέντε ετών της "Αλουμίνιον της Ελλάδος", τονίζοντας παράλληλα τη σημασία του γεγονότος για τους Ελληνες μεταποιητές του αλουμινίου που εξάγουν το 60% της παραγωγής τους κυρίως σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ: Αύξηση κατά 5 δισ. δραχμές σημειώθηκε στο μετοχικό κεφάλαιο της AlPHA ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, που έχει σαν αποτέλεσματα ίδια κεφάλαια της εταιρίας να ανέρχονται σε 28,4 δισ. δραχμές. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, ο αριθμός των μετόχωνέχει αυξηθεί σε 6.500 περίπου.

ΗΜΕΡΙΔΑ: Ημερίδα με θέμα "Πληροφόρηση σχετικά με την Ενδοεπιχειρησιακή Κατάρτιση" διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, την Τρίτη 18/4/95 στα γραφεία του Συνδέσμου (Ξενοφώντος 5). Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΒ, σκοπός της ημερίδας είναι η έγκαιρη ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων σχετικά με τη διαδικασία έγκρισης προγραμμάτων κατάρτισης των επιχειρήσεων και τις προοπτικές χρηματοδότησής τους από: το Β Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και τον ειδικό πόρο της εργοδοτικής εισφοράς του 0,45%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ