Σάββατο 15 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κρίσιμη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ τη Δευτέρα

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στις 9 το πρωί η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ, η οποία θα ασχοληθεί με το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, το πρόγραμμα δράσης της οργάνωσης για τους επόμενους έξι μήνες, ενώ - όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση - θα οριστικοποιήσει τις θέσεις της οργάνωσης πάνω στις κυβερνητικές προτάσεις για την ανεργία που έχουν κατατεθεί στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ).

Σε ό,τι αφορά την Πρωτομαγιά, στα πλαίσια της Εκτελεστικής Επιτροπής έχει καταληχθεί το κεντρικό σύνθημα: 35ωρο - Πλήρης απασχόληση,καθώς και οι ομιλητές, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα του καθορισμού του πλαισίου και του περιεχομένου των εκδηλώσεων. Οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ έχουν υποβάλει εδώ και μια βδομάδα τις προτάσεις τους για έναν αγωνιστικό - ταξικό - αντισυναινετικό γιορτασμό. Την καθυστέρηση που παρατηρείται, με ευθύνη της πλειοψηφίας, καυτηρίασε με δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος,ο οποίος κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς τα όρια έχουν στενέψει ασφυκτικά.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο θέμα, η ΓΣΕΕ καλείται να πάρει θέση στις προτάσεις της κυβέρνησης, που δεν αφορούν την αντιμετώπιση της ανεργίας, όπως προτιμά να αναφέρει η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, αλλά την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την επέκταση της μερικής απασχόλησης, την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης διά της απαλλαγής των εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές, την υπονόμευση και αυτών ακόμα των επιδομάτων ανεργίας κλπ. Μ' άλλα λόγια, τη "Λευκή Βίβλο" σε ελληνική μετάφραση. Πρόκειται, επομένως, για ένα πολύ σοβαρό θέμα, που θα κρίνει την ίδια την αξιοπιστία της ΓΣΕΕ απέναντι και στο κεντρικό σύνθημα που διάλεξε να προβάλει στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ