Τρίτη 11 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δάνειο 4,5 δισ. στον ΟΑΣΑ

Δάνειο, συνολικού ύψους 4,5 δισ. δραχμές, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, παίρνει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), προκειμένου να καλύψει το επενδυτικό πρόγραμμα του ΗΣΑΠ. Ηδη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 245 τεύχος Β/31 - 3095) η σχετική απόφαση με την οποία το ελληνικό δημόσιο, εγγυάται στην τράπεζα CITIBANK την έγκαιρη και απρόσκοπτη εξόφληση του σχετικού δανείου από τον ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, που δόθηκε η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, ποσό ύψους 3,5 δισ. δραχμών θα χορηγήσει στον ΟΑΣΑ η CITIBANK και το υπόλοιπο 1 δισ. δραχμές θα το χορηγήσει η Εμπορική Τράπεζα Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση:

  • Το επιτόκιο του δανείου θα είναι κυμαινόμενο, κάθε φορά ίσο με το επιτόκιο της τελευταίας έκδοσης έντοκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου ετήσιας διάρκειας, αλλά προσαυξημένο κατά 2,75 ποσοστιαίες μονάδες.
  • Η πληρωμή των τόκων θα γίνεται ανά εξάμηνο, δηλαδή 2 φορές το χρόνο.@Η αποπληρωμή του δανείου των 4,5 δισ. δραχμών, θα γίνει εφάπαξ,μετά 4 χρόνια από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ