Τετάρτη 5 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εξέπνευσε η "ομοφωνία"

Λίγες ώρες ζωής είχε η "ομοφωνία" και η "εικόνα συνοχής" που εξασφάλισε ο Μ. Εβερτ στην Εκτελεστική Επιτροπή και το Πολιτικό Συμβούλιο. Χτες οι εσωκομματικές κόντρες ήρθαν με ένταση στην επιφάνεια, καθιστώντας διάτρητη την εικόνα ενότητας που πάσχιζε να καλλιεργήσει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το πρώτο επεισόδιο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης προήλθε από γραπτή δήλωση του Σ. Κούβελα,ο οποίος θεώρησε σκόπιμο να καταθέσει την άποψη του για τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου, αφού δε συμμετείχε λόγω της απουσίας του στις ΗΠΑ. Ο πρώην υπουργός με γραπτή δήλωση του επικρότησε την απόφαση της ηγεσίας της ΝΔ για "άσκηση ουσιαστικής αντιπολίτευσης", με τη συμπλήρωση ότι "η κριτική μας πρέπει να αφορά κυρίως την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης και όχι μόνο τα πρόσωπα". Στη συνέχεια όμως ζητά να ληφθεί και μια άλλη απόφαση. "Να χρησιμοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του κόμματος, γιατί μέχρι σήμερα τα μισά στελέχη μας έχουν μπει σε καραντίνα". Απαντώντας ο Β. Μαγγίνας,δήλωσε ότι θα κληθεί ο Σ. Κούβελας να δώσει εξηγήσεις γι' αυτή τη δήλωσή του.

Το δεύτερο επεισόδιο, ενδεικτικό του κλίματος μεταξύ των αντιμαχόμενων ομάδων στη ΝΔ, αφορά την "περιπέτεια" που είχε πρόσκληση της ΔΑΠ Νομικής στον επίτιμο πρόεδρο Κ. Μητσοτάκη να μιλήσει σε εκδήλωσή της, την περασμένη Δευτέρα. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, "ο Κ. Μητσοτάκης παρά το ότι δεν έχει αποδεχτεί μέχρι σήμερα προσκλήσεις για ομιλίες, δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει διά της παρουσίας του τον αγώνα της ΔΑΠ". Ωστόσο, η κεντρική γραμματεία της ΔΑΠ, κατόπιν άνωθεν εντολής, αντέδρασε με το σκεπτικό ότι δεν υπήρχε επαρκής χρόνος για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και μετά από αυτό η εκδήλωση δεν έγινε.

Από τη μεριά της η κεντρική γραμματεία της ΔΑΠ αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μη πραγματοποίηση της εκδήλωσης και υποστηρίζει ότι η εκδήλωση δεν έγινε κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ.

Αργά το βράδυ ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε με γραπτή δήλωσή του να εκτονώσει την ένταση, απορώντας για το θόρυβο που επιχειρείται να δημιουργηθεί, αφού τόσο η ανακοίνωσή του όσο και αυτή της ΔΑΠ έβαζαν τα πράγματα στη θέση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ