Τετάρτη 5 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Yποσχέσεις και αντιπερισπασμός

Σήμερα αναμένονται να ανακοινωθούν από την Κυβερνητική Επιτροπή κάποια μέτρα εκτόνωσης του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Σε γενικόλογες υποσχέσεις για εξέταση ορισμένων από τα αιτήματα που διεκδικούν οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι αναμένεται να περιοριστεί η κυβέρνηση, στα πλαίσια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής που - εκτός απροόπτου - θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Μ' αυτό το δεδομένο, δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για τα καυτά προβλήματα που πλήττουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ οι όποιες εξαγγελίες ανακοινωθούν, θα εντάσσονται μάλλον σε μια κίνηση αντιπερισπασμού της κυβέρνησης απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ, μετά την πρωτοφανή επιτυχία που σημείωσε το πρόσφατο πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων, αλλά και τη διάθεση για συνέχιση και κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου και τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλου, Εμπορίου και Βιομηχανίας Κ. Σημίτη, καθώς και των υφυπουργών Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλου και Εμπορίου Μ. Χρυσοχοφιδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αφορούν το συντελεστή 35% με τον οποίο φορολογούνται οι ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και Συνεταιρισμοί και τη μείωσή του σε 30%. Επίσης στη συνεδρίαση αναμένεται να τεθεί σαν πρόταση η χρηματοδοτική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από τα σχετικά κοινοτικά προγράμματα, τα οποία - ας σημειωθεί -απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ευρωπαϊκών δεδομένων, δηλαδή επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 10 άτομα και οι οποίες στη χώρα μας είναι ελάχιστες. Τέλος, ενδέχεται να συζητηθεί η θέσπιση "πλαφόν" στην έκταση των σούπερ μάρκετ που ιδρύονται και λειτουργούν στην περιφέρεια και στις νησιωτικές περιοχές της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ