Παρασκευή 31 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση Β. Εφραιμίδη στο Ευρωκοινοβούλιο

Τις μαχητικές κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών, τα προβλήματα και τα αιτήματά τους έφερε με ψήφισμά του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Β. Εφραιμίδης.Προτείνει να συζητηθεί αυτό το θέμα ως κατεπείγον στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα γίνει στο Στρασβούργο, την Πέμπτη 6 Απρίλη.

Στο ψήφισμα της Ευρωβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ υπογραμμίζεται η τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της χώρας μας, λόγω της κάθετης πτώσης της αγοραστικής τους δύναμης και του βιοτικού τους επιπέδου, που τους οδήγησαν σε μαχητικά συλλαλητήρια και σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με το κλείσιμο δρόμων, "ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες αποφάσεις της ΕΕ που αφορούν τα μεσογειακά προϊόντα". Τονίζεται ότι η τελευταία αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και η πρόσφατη συμφωνία της ΓΚΑΤΤ έχουν οδηγήσει στη μείωση των αγροτικών τιμών, των επιδοτήσεων και της κοινοτικής παρέμβασης, όπως και στην παραβίαση της αρχής της κοινοτικής προτίμησης και αλληλεγγύης. "Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις της Επιτροπής για τα οπωροκηπευτικά, την αμπελοοινική παραγωγή, το βαμβάκι, τη ζάχαρη εκτιμάται ότι θα οξύνουν τις αρνητικές συνέπειες της αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης" επισημαίνεται στο ψήφισμα.

Ο Β. Εφραιμίδης καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ζητήσει από το Συμβούλιο και την Επιτροπή να αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες σε κοινοτικό και διεθνές επίπεδο για την υπεράσπιση και στήριξη της κοινοτικής αγροτικής οικονομίας και ιδιαίτερα των μεσογειακών προϊόντων. Ζητά επίσης την άμεση λήψη μέτρων για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, κύρια των οικογενειακών εκμεταλλεύσεων και την ενδυνάμωση των αγροτικών συνεταιρισμών. Τέλος, προτείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να καλέσει την Επιτροπή να καταθέσει προτάσεις ανά προϊόν, με ιδιαίτερη έμφαση στα μεσογειακά ελλειμματικά προϊόντα (καπνά, βαμβάκι κλπ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ