Παρασκευή 31 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
"Τα πλακάτ και... στις μάντρες σας"!

Διαδηλώσεις σε "οριοθετημένους" χώρους προβλέπει η νέα "σκέψη" του Δ. Αβραμόπουλου

Για "οριοθέτηση" των χώρων "μέσα στους οποίους θα εκδηλώνουν οι διάφορες ομάδες και οι συντεχνίες τα αιτήματά τους", έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθήνας, Δ. Αβραμόπουλος,μετά τη χτεσινή συνάντησή του με τον Α. Παπανδρέου στην Εκάλη.

Επαναλαμβάνοντας την πρόταση που είχε κάνει και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δ. Αβραμόπουλος είπε ότι "δεν είναι δυνατόν για οτιδήποτε, καθημερινά, να κλείνει το κέντρο της Αθήνας" και ότι αυτή η πολιτική ταιριάζει με ό,τι "γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες και δημοκρατικές χώρες του κόσμου". Πρόσθεσε πως η οριοθέτηση αυτή "θα είναι αποτέλεσμα συζητήσεων, έτσι ώστε να δώσουμε και στην Αθήνα την όψη μιας πράγματι πολιτισμένης και ευρωπαϊκής πρωτεύουσας".

Κατά το δήμαρχο Αθήνας, λοιπόν, όσοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από "ομάδες" και "συντεχνίες", οι οποίες πρέπει να μαντρωθούν ουσιαστικά σε συγκεκριμένους χώρους. Ο ίδιος μίλησε για πλατείες ακόμα και για πεζοδρόμια (!), στα πλαίσια της "δημοκρατίας" και του "πολιτισμού". Βέβαια, ψέλλισε κάτι περί ελευθερίας έκφρασης και ότι το μέτρο θα αφορά μικρές συγκεντρώσεις (ποιος θα το κρίνει αυτό;), αλλά πάντως έξω και μακριά από το "αμόλυντο" αστικό τοπίο της πόλης.

Οσον αφορά στις άλλες "πολιτισμένες" ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, θα πρέπει να ρωτήσει το δήμαρχο του Παρισιού, αν κατάφερε να μαντρώσει τους χιλιάδες φοιτητές και μαθητές στις τελευταίες διαδηλώσεις τους.

Κατά τ' άλλα, ο Δ. Αβραμόπουλος, παρότι είχε, όπως είπε, μια "εγκάρδια" συζήτηση με τον Α. Παπανδρέου, έφυγε από την Εκάλη χωρίς τα 40 δισεκατομμύρια που ο τελευταίος είχε υποσχεθεί για την Αθήνα. Αντί γι' αυτό, υποσχέθηκε στον Α. Παπανδρέου τη σύνταξη ενός "υπομνήματος" με τα σχέδια έργων του δήμου, αλλά "ποσά δε συζητήθηκαν".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ