Παρασκευή 31 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ασχετος δηλώνει ο Μιχ. Νηστικάκης

Πλήρη άγνοια για την ύπαρξη των αρχαίων από λαθρανασκαφές, που είχαν στην κατοχή τους οι οχτώ συνεργάτες και συγκατηγορούμενοί του, δήλωσε χτες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο πρώην δεύτερος υπαρχηγός της ΕΛ. ΑΣ. Μιχ. Νηστικάκης, κατά τη διάρκεια της απολογίας του. "Αν γνώριζα οτιδήποτε, θα το είχα αναφέρει στην υπηρεσία μου", συμπλήρωσε και αιτιολόγησε τις επαφές του με τους αρχαιοκάπηλους, λέγοντας ότι αυτές γίνονταν στο πλαίσιο των ερευνών του για την ανεύρεση των αρχαίων που είχαν κλαπεί από τα μουσεία Κορίνθου και Σικυώνος. Ειδικά για τα αρχαία που είχε αγοράσει ο κατηγορούμενος Κατσιγιάννης, στο ξενοδοχείο του επίσης κατηγορούμενου Αμπελικάκη στη Γλυφάδα, ο Μιχ. Νηστικάκης υποστήριξε ότι ο ίδιος είδε "δυο μόνο κομμάτια ευτελούς αξίας".

Ιδιαίτερο βάρος έδωσε απολογούμενος ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ. ΑΣ. στις "επιτυχίες" του σε θέματα τρομοκρατίας, συγκαταλέγοντας ανάμεσα σ' αυτές και τη σύλληψη του Γ. Μπαλάφα... Μίλησε, επίσης, αρκετά για το ταξίδι του στο Μόναχο το Μάη του 1993, το οποίο έγινε, όπως είπε, "στο πλαίσιο της συνεργασίας των ελληνικών και γερμανικών μυστικών υπηρεσιών για την τρομοκρατία". Ο Μιχ. Νηστικάκης ισχυρίστηκε, συγκεκριμένα, ότι έφερε από την Ανατολική Γερμανία σημαντικές πληροφορίες και στοιχεία για τη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα (ΕΛΑ, "17 Ν"), αλλά δεν αξιοποιήθηκαν δεόντως από τους ανωτέρους του.

Χτες απολογήθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι Ι. Φανουράκης, Λ. Μανωλάς και Στέφ. Ζησόπουλος. Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα με την αγόρευση του εισαγγελέα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικάζονται αύριο Γ. Μπαλάφας και Β. Μίχου(1999-05-02 00:00:00.0)
Ηθελε να μάθει τις αμοιβές...(1995-03-24 00:00:00.0)
Ποινές σε δημοσιογράφους(1995-01-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ