Παρασκευή 24 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ
Μετά θάνατον!!

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο παραπέμπει ο υφυπουργός οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος,όσους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης έχασαν την αναπηρική τους σύνταξη, μετά το γνωστό νόμο της ΝΔ, εν γνώσει του ότι οι υποθέσεις τους θα εξεταστούν το νωρίτερο μετά πέντε ή έξι χρόνια!! Παράλληλα, συνεχίζει τις γνωστές ανέξοδες υποσχέσεις ότι η κυβέρνηση σύντομα θα δείξει την... ευαισθησία της, προωθώντας στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα λύνει το πρόβλημά τους. Αυτή ήταν χτες η απάντηση του υφυπουργού στην ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Κατσαρού,που έφερε στη Βουλή τη χαρακτηριστική περίπτωση του αγωνιστή Κώστα Τσαουσίδη.

"Ενας αποδεδειγμένα ανάπηρος στο χέρι, αλλά και με προβλήματα μετατραυματικής επιληψίας, δεν μπορεί να πάρει τη σύνταξή του. Μεγάλη ευθύνη φέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με τις επιτροπές σκοπιμότητας που διόρισε, έστρεψε σαφώς και προμελετημένα την κατάσταση εναντίον των συντάξεων αναπήρων αντιστασιακών. Ομως, θεωρούμε ότι και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλη ευθύνη, γιατί ενώ επανειλημμένα έχει δεσμευτεί ότι θα λύσει τα προβλήματα των αντιστασιακών, καθυστερεί εδώ και ενάμιση χρόνο", τόνισε ο Γ. Κατσαρός. Σχολιάζοντας εξάλλου τα περί αποδεδειγμένης ευαισθησίας της κυβέρνησης σημείωσε: "Ας ελπίσουμε ότι θα τη δούμε σύντομα. Αλλά όσο γίνεται πιο σύντομα, γιατί η ηλικία αυτών των ανθρώπων είναι τέτοια, που ενδεχομένως δε θα προλάβουν".


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ