Πέμπτη 23 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο ρυθμό του καρναβαλιού

Επιτέλους! Αποκριάτικα ξεφαντώματα! Χαρά και κέφι χωρίς "πόθεν έσχες". Το γαϊτανάκι του γλεντιού ξεκινάει από το Μοσχάτο, όπου οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στο Πνευματικό Κέντρο. Σήμερα, Τσικνοπέμπτη, η παλιά Αθήνα ξαναζεί στο Μοσχάτο με μόνιππα, λατέρνες και φωνογράφους. Στο ρυθμό του καρναβαλιού όμως θα ζήσει και ο Δήμος Κερατσινίου, διοργανώνοντας πάρτι μασκέ για νέους την Παρασκευή στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο και πολυθέαμα για παιδιά το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Κύπρου. Την Κυριακή από τη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Σμύρνης, ώρα 3.30, θα ξεκινήσει μασκαρεμένη πορεία με το βασιλιά Καρνάβαλο και το γλέντι θα κορυφωθεί στην πλατεία Κύπρου με το συγκρότημα "Τα παιδιά από την Πάτρα". Ο Δήμος Ζωγράφου την Κυριακή διοργανώνει αποκριάτικη γιορτή με θέατρο, χορό και μουσική στην Πλατεία Γαρδένιας, ώρα 11 το πρωί. Καλλιτέχνες από το "Κλοουνόραμα" με φαντασία και κέφι θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο θέαμα και το Θεατρικό Εργαστήρι του Πνευματικού Κέντρου σε συνεργασία με τους μικρούς φίλους θεατρικό παιχνίδι. Κέφι, χορός και φαντασία, όμως, θα επικρατήσουν και στο Δήμο Αγίων Αναργύρων αυτό το Σαββατοκύριακο με τόπο εκκίνησης του γλεντιού την κεντρική πλατεία του δήμου.

  • Ο Δήμος Ορχομενού καλεί όποιον θέλει να ζήσει μοναδικές στιγμές στο πιο τρελό καρναβάλι της Κεντρικής Ελλάδας, ένα καρναβάλι με 36 χρόνια παράδοσης. Οι φετινές εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, χαρακτηρίζονται από τα τοπικά έθιμα και την έντονη πολιτική και κοινωνική σάτιρα.
  • Θρακιώτικη Αποκριά - καρναβάλι Σαππών. Με αυτή την επωνυμία το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σαππών, με τη συμμετοχή δεκάδων δημοτών, με ευρηματικότητα, τόλμη και φαντασία, ετοίμασαν μια σειρά από παραστάσεις και εκδηλώσεις, που αναδύονται από τη λαϊκή μας παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Τα δρώμενα αρχίζουν το Σάββατο, συνεχίζονται όλη τη βδομάδα και κορυφώνονται το τριήμερο της Αποκριάς.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ