Σάββατο 11 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Παρελθόν η διοίκηση, αβέβαιο το μέλλον

Με υπηρεσιακή διοίκηση λειτουργεί η "Ολυμπιακή Αεροπορία". Η κυβέρνηση έκρινε σκόπιμο να προχωρήσει στην αντικατάσταση του προέδρου και του γενικού διευθυντή του εθνικού αερομεταφορέα, λίγες μέρες μετά την εφαρμογή το αποκαλούμενου "σχεδίου εξυγίανσης".

Ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, Θ. Τσούρας,κάλεσε χτες σε κατ' ιδίαν συναντήσεις τον πρόεδρο της ΟΑ. Γ. Σαμαρά και το γενικό διευθυντή, Θ. Τσακιρίδη και τους κοινοποίησε την "απόλυσή" τους από την εταιρία. Οι αντικαταστάτες τους αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα την ερχόμενη βδομάδα, ενώ καθήκοντα θα αναλάβουν μετά την τυπική έγκρισή τους από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Οι αλλαγές στην ηγεσία της ΟΑ ήταν αναμενόμενες γιατί είχε φροντίσει η κυβέρνηση να "διαρρεύσει" από καιρού τις προθέσεις της, αλλά εκείνο που απασχολεί το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου, είναι αν τα νέα πρόσωπα θα αντισταθούν στην πολιτική υποβάθμισης και συρρίκνωσης του εθνικού αερομεταφορέα, αν θα συνεργαστούν με τους εργαζόμενους για την πραγματική εξυγίανση και ανάπτυξη της εταιρίας ή θα είναι απλοί διαχειριστές της κρίσης, που μαστίζει σήμερα την ΟΑ, με αποκλειστική ευθύνη όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων, από το 1975 και εντεύθεν.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να κρατήσει μυστικές τις κατ' ιδίαν συναντήσεις του υπουργού Μεταφορών - Επικοινωνιών με τον πρόεδρο και το γενικό διευθυντή της ΟΑ. Ο ίδιος ο Θ. Τσούρας απέφυγε κάθε επικοινωνία με τους δημοσιογράφους, κάτι που έκανε και ο γενικός διευθυντής της ΟΑ Θ. Τσακιρίδης.Αντίθετα, ο πρόεδρος της εταιρίας Γ. Σαμαράς,επιβεβαίωσε ότι τον κάλεσε στο γραφείο του ο υπουργός και του ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας. Με δήλωσή του προς το "Ρ", ο πρόεδρος της ΟΑ επισημαίνει: "Δε βρίσκω σωστό να ξεζεύουν τα άλογα από το κάρο, την ώρα που βρίσκονται στη μέση του ποταμού και ετοιμάζονται να περάσουν στην άλλη όχθη. Πιστεύω ότι η αλλαγή δεν ήταν αναγκαία. Ανησυχώ για την εξέλιξη της ΟΑ. Εύχομαι, όμως, να ολοκληρωθεί το έργο που προγραμματίσαμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ