Σάββατο 11 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Εντονη κινητικότητα

Συσκέψεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στους καπνικούς νομούς της χώρας, ενόψει των αναμενόμενων κινητοποιήσεων

Εντονη κινητικότητα επικρατεί στα καπνοχώρια. Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί δε φαίνεται να βρίσκουν λύσεις με τη στάση που ακολουθούν η Ευρωπαϊκή Ενωση και η κυβέρνηση και το μόνο που μένει είναι ο δρόμος του αγώνα.

Στο Αγρίνιο χτες το μεσημέρι, μια μέρα μετά το παναγροτικό συλλαλητήριο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη - συζήτηση με θέμα τα καπνά, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, όπου παρέστη και μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Εφραιμίδης.Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, που έχει οριστεί γενικός εισηγητής για την τροποποίηση του βασικού κοινοτικού κανονισμού για τα καπνά 2075/92 στην επικείμενη Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, 13 - 17 του μήνα, εξήγησε στους παριστάμενους τη σχετική θέση του Κόμματος και ζήτησε τις προτάσεις τους ώστε να τις καταθέσει στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Β. Εφραιμίδης στη διάρκεια της συζήτησης τόνισε πως στην εισήγησή του χαρακτηρίζει την πρόταση της Επιτροπής για την τροποποίηση του κανονισμού 2075/92, ως αποσπασματική, μη ανταποκρινόμενη στην ανάγκη οργάνωσης αγοράς καπνού που ισχύει μέχρι σήμερα, λέγοντας ότι αντιπαρέρχεται τα ουσιώδη και όπου προχωρεί σε κάποιες τροποποιήσεις αυτές είναι ασαφείς. Επίσης, υπογράμμισε πως οι προτάσεις που θα προτείνει, θα βασίζονται στα αιτήματα, τα διαβήματα και τα ψηφίσματα των καπνοπαραγωγών.

Στη συνέχεια, χτες το απόγευμα, ο Β. Εφραιμίδης μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Κοινότητα Λεπενούς της Αιτωλοακαρνανίας.

Επιχείρηση ενημέρωσης

Ενημερωτική συγκέντρωση, στην οποία θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων, των συνεταιρισμών, μαζικών φορέων, πρόεδροι κοινοτήτων και οι καπνοπαραγωγοί της περιοχής, οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων για την ερχόμενη Παρασκευή 17 Φλεβάρη και ώρα 7 μμ, στην Κοινότητα Ρίζωμα.Στη συγκέντρωση θα συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καπνοπαραγωγοί και θα παρθούν μέτρα για την ανάπτυξη των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν. Ταυτόχρονα, σε συνεδρίασή της η ΟΑΣ Τρικάλων αποφάσισε να συμμετέχει εκπρόσωπός της στην πανελλαδική σύσκεψη φορέων που οργανώνει στις 15 του μήνα στην Ελασσόνα, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των καπνοπαραγωγών.

Στο μεταξύ, στα καπνοχώρια της Ελασσόνας εντείνονται οι προετοιμασίες και οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις,για την επιτυχία του συλλαλητηρίου των καπνοπαραγωγών που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φλεβάρη στην κεντρική πλατεία της πόλης και για το οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή όλοι σχεδόν οι μαζικοί φορείς της επαρχίας.

Από την πλευρά της η ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ,με ανακοίνωσή της συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα των καπνοπαραγωγών και καλεί τις αγροτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις της αγωνιστικής διεκδίκησής τους. Η κατάσταση που δημιουργείται φέτος για τα καπνά, δημιουργεί έντονη ανησυχία στα καπνοχώρια των Σερρών, γιατί τα αιτήματα των περσινών κινητοποιήσεων έμεινα ανικανοποίητα και τα προβλήματα οξύνθηκαν, τονίζει η ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική συγκέντρωση ενάντια στο ξεκλήρισμά τους(2006-03-23 00:00:00.0)
Σύσκεψη για νέες κινητοποιήσεις(1995-03-11 00:00:00.0)
Σκηνικό εμπαιγμού για τους καπνοπαραγωγούς(1995-02-16 00:00:00.0)
Ο αγώνας ξεκινά από την Αιτωλοακαρνανία(1995-02-09 00:00:00.0)
Συντονισμένες κινητοποιήσεις στις 15 Φλεβάρη(1995-02-03 00:00:00.0)
Καμιά λύση στα προβλήματα των καπνοπαραγωγών(1995-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ