Κυριακή 19 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΕ
Ερευνα αγοράς πραγματοποιεί στην Ελλάδα η κυβέρνηση των ΗΠΑ!

Ο "Ρ" αποκαλύπτει εισήγηση προς το ΔΣ του ΟΤΕ για την παράδοση των δορυφορικών επικοινωνιών σε κοινοπραξία. Τα νέα σενάρια για τη διάθεση των "τριάκοντα αργυρίων" της πώλησης των μετοχών

Νέα "θυγατρική" εταιρία του ΟΤΕ ετοιμάζεται να στήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να παραδώσει σε ιδιωτικά πολυεθνικά συμφέροντα τα πλέον "ζουμερά" (δηλαδή τα πλέον κερδοφόρα) κομμάτια του "φιλέτου" των ελληνικών τηλεπικοινωνιών. Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο "Ρ", στα... "υπόψη" της διοίκησης του ΟΤΕ βρίσκεται εισήγηση, με την οποία προτείνεται να ιδρυθεί εταιρία με τη συμμετοχή ιδιωτικών επιχειρήσεων για την εκμετάλλευση των δορυφορικών επικοινωνιών "VSAT". Ηδη η ΙΝΤΡΑΚΟΜ του Σ. Κόκκαλη, πριν καν συζητηθεί στο ΔΣ του Οργανισμού η εισήγηση, είχε... απευθυνθεί εγγράφως στον ΟΤΕ για συνεργασία στη δημιουργία - εκμετάλλευση δικτύου δορυφορικών επικοινωνιών Vsat μαζί με την αμερικάνικη εταιρία Hughes.Αυτού του είδους οι τηλεπικοινωνίες έχουν πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Οι μεγάλες ευρωπαϊκές (κυρίως από τη Βρετανία) και αμερικάνικες πολυεθνικές θεωρούν μάλιστα ότι η Ελλάδα, μέσω του ΟΤΕ, μπορεί ν' αποτελέσει το κέντρο για τη διείσδυσή τους στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Μ. Ανατολής. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, μέσω της αρμόδιας κυβερνητικής υπηρεσίας USTDP, χρηματοδοτεί τη διενέργεια έρευνας αγοράς στην Ελλάδα σχετικά με τις υπηρεσίες δικτύων Vsat.Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΟΤΕ, υπακούοντας στις "επιθυμίες" της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αποδέχτηκε την υπογραφή σχετικής σύμβασης μεταξύ του ΟΤΕ και αμερικανικού γραφείου μελετών!

Από την άλλη προωθούνται οι διαδικασίες ξεπουλήματος μέρους του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού, τα δε πιθανά έσοδα (70 δισ. για το 8%) εξετάζεται να πάνε για την αποπληρωμή του εξωτερικού δημόσιου χρέους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ