Σάββατο 4 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ
Δυναμική απάντηση στο εθνικό έγκλημα

Στάση εργασίας και πορεία την Τρίτη. Καλούνται όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν: Συμφωνούν ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο χρύσωμα των Περατικών με χρήματα του ελληνικού λαού όταν διαλύονται δημόσιες επιχειρήσεις; Κινήσεις συμπαράστασης από δήμους

Με απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη και πορεία στην εθνική οδό Καβάλας, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δίνουν μια πρώτη απάντηση, στο "εθνικό έγκλημα",όπως χαρακτηρίζουν το επιχειρούμενο ξεπούλημα του ναυπηγείου σε συνδυασμό με τη σκανδαλώδη "προικοδότηση" από τον κρατικό κορβανά με 12 δισεκατομμύρια δραχμές του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του ναυπηγείου Ελευσίνας,Περατικού."Προικοδότηση", που συναποφάσισαν ΚΟΜΙΣΙΟΝ και κυβέρνηση Παπανδρέου, την ίδια ώρα που προωθούν τη διάλυση του μεγαλύτερου ναυπηγείου της χώρας, αλλά και της Μεσογείου για μια... εγγυητική επιστολή 500 εκατ. δραχμών, με το πρόσχημα ότι δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να πληρώνει τα χρέη του! Χτες η διοίκηση του σωματείου "ΤΡΙΑΙΝΑ" συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα 4ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 7 του μήνα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Με την έναρξη της στάσης οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν πορεία από το ναυπηγείο προς το Παλατάκι στο Χαϊδάρι μέσω της εθνικής οδού.

Στο Παλατάκι θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στην οποία καλούνται από το σωματείο όλοι οι δήμοι και οι βουλευτές όλων των κομμάτων της περιοχής του Πειραιά προκειμένου να εκφράσουν δημόσια τη θέση τους. Επίσης με ανακοίνωσή της η διοίκηση του σωματείου καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα "να τοποθετηθούν αν συμφωνούν, τη στιγμή που διαλύονται οι δημόσιες επιχειρήσεις, να χρυσώνονται οι ΠΕ (Ι) ΡΑΤΙΚΟΙ με χρήματα του ελληνικού λαού".

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται χαρακτηριστικά: "Συνεχείς και απροκάλυπτες επιθέσεις δέχεται το ναυπηγείο Σκαραμαγκά από την κυβερνητική πολιτική. Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και την οργή μας για την ευνοϊκή μεταχείριση του Περατικού σχετικά με την κρατική επιδότηση των 12 δισ. δραχμών, ενώ για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ορίζουν επιτροπές υπουργών για τη διάλυσή τους".Σημειώνεται επίσης: "Ανάλογο επενδυτικό σχέδιο είχε κατατεθεί στο υπουργείο Βιομηχανίας και από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Αυτό είτε πετάχτηκε είτε φυλάγεται να δοθεί στον επερχόμενο ιδιώτη ως προίκα. Καταγγέλλουμε αυτές τις πράξεις ως συνεχιζόμενο εθνικό έγκλημα διαρκείας σε βάρος 3.100 εργαζομένων και του μεγαλύτερου ναυπηγείου της Μεσογείου".

Τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου θα συγκεντρωθούν μπροστά στα γραφεία του σωματείου τους για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης.

Στο μεταξύ ολοένα και πληθαίνουν τα μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράταξης στον αγώνα των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. "Οχι στο ξεπούλημα του ναυπηγείου σε ιδιώτες ντόπιους ή ξένους" επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ΟΣΝΙΕ, με την οποία καλεί τα σωματεία μέλη της να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στις 14 του Φλεβάρη στον Πειραιά, που γίνεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ναυπηγείου. Οισυνταξιούχοι του ΙΚΑ και του Επικουρικού Ταμείου Μετάλλου του Νομού Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή τους εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του ναυπηγείου καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση για το ξεπούλημα και του τελευταίου υπό δημόσιο έλεγχο ναυπηγείου της χώρας. Επίσης ολοένα και περισσότεροι δήμοι εντάσσονται στον αγώνα υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του ναυπηγείου και των 3.100 εργαζομένων. Χτες αργά το βράδυ συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω.Την Τετάρτη 8 Φλεβάρη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα και την Πέμπτη 9 του μήνα, του Δήμου Πετρούπολης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ