Σάββατο 4 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Αγώνας χωρίς ταλαντεύσεις

Αρχισαν χτες οι εργασίες του 16ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Προβληματισμός για τα έντονα προβλήματα του κλάδου, αλλά και όλων των εργαζομένων. Αγώνας για την υπεράσπιση, αλλά και τη διεύρυνση των κατακτήσεων

Τη μνήμη του πρόσφατα χαμένου συναδέλφου τους Ν. Σκατσιάρη,πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων,τίμησαν οι 580 αντιπρόσωποι του 16ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, που άρχισε χτες και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι σύνεδροι κράτησαν ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια πρόσφεραν τιμητικές πλακέτες στην οικογένεια του Ν. Σκατσιάρη και στον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δ. Μαυροδόγλου,τιμώντας τη μεγάλη προσφορά των συναδέλφων τους στον αγώνα του κλάδου.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Α. Ζαζόπουλος διαβεβαίωσε όλους τους εργαζόμενους της χώρας ότι ο κλάδος θα συνεχίσει, χωρίς ταλαντεύσεις, την ταξική αγωνιστική του πορεία για την προάσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεών του και ότι θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πάλης της εργατικής τάξης για τα δικαιώματά της.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν αντιπρόσωποι από τα οικοδομικά συνδικάτα όλης της χώρας, αλλά και ξένες αντιπροσωπείες από την Κούβα,τη Γαλλία,την Κύπρο,τη Σερβία και από τη Διεθνή Ενωση Οικοδόμων.

Η πολυσέλιδη εισήγηση της απερχόμενης διοίκησης αναφέρθηκε σε πάρα πολλά ειδικά ζητήματα του κλάδου, αλλά και γενικότερα, όπως η οικονομική κατάσταση της χώρας, ο προϋπολογισμός του 1995, που χαρακτηρίστηκε το ίδιο αντιλαϊκός με τους προηγούμενους και καταρτισμένος έτσι ώστε να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι εμποροβιομήχανοι και να χρεωθούν μια νέα σκληρή λιτότητα οι εργαζόμενοι.

Οι σύνεδροι θα ασχοληθούν έντονα με την αντιμετώπιση της ανεργίας του κλάδου, η οποία έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα που πολλοί οικοδόμοι αναγκάζονται να καταφεύγουν στη μετανάστευση, με την προστασία των ανέργων, με τις δραστηριότητες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας,αλλά και με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο θέμα της κατοικίας και της συνεχούς πτώσης της οικοδομικής δραστηριότητας.

Ιδιαίτερα θα απασχολήσει το σώμα το θέμα των μεγάλων έργων, η "μαύρη εργασία" των αλλοδαπών, τα ασφαλιστικά προβλήματα του κλάδου, που σχετίζονται και με τη συνολική κυβερνητική πολιτική για το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης όλων των εργαζομένων. Ειδικά για αυτό το θέμα θα συζητηθούν και οι αντιδράσεις που προκάλεσε στους κατασκευαστές ο νέος τρόπος ασφάλισης των οικοδόμων.

Η εισήγηση στάθηκε, επίσης, στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ασκήθηκε κριτική στη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για την αποδοχή της ΕΓΣΣΕ και την υποταγή της στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. Εκτός από αυτά τα ζητήματα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο βαρύ φόρο αίματος που πληρώνει κάθε χρόνο ο κλάδος από τα ατυχήματα.

Η κατάσταση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η νεολαία, αλλά και ζητήματα ειρήνης, αλληλεγγύης και διεθνών σχέσεων έχουν το δικό τους μερίδιο συζήτησης στο Συνέδριο. Σήμερα οι εργασίες του Συνεδρίου θα αρχίσουν με τις τοποθετήσεις των συνέδρων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με νέα ορμή στους ταξικούς αγώνες για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών(2013-02-19 00:00:00.0)
Απάντηση στη βαρβαρότητα οι αγώνες που θα ανοίγουν δρόμο στο αύριο(2013-01-19 00:00:00.0)
«Μαζί με τους εργάτες οικοδομούμε κίνημα ανατροπής»(2012-11-10 00:00:00.0)
Ξεκίνησε με περιφερειακές συσκέψεις(2010-01-12 00:00:00.0)
Ταξικός προσανατολισμός, η μόνη εγγύηση!(1995-02-05 00:00:00.0)
Συνέδριο αντίστασης και αγώνα(1995-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ