Σάββατο 4 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αυξήσεις με ... σταγονόμετρο

Περίπου 10% αύξηση θα διεκδικήσει για το 1995 η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, με τη συμφωνία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ. Αντίθετη με αυτή τη λογική, η ΕΣΚ ζήτησε την κάλυψη των απωλειών των προηγούμενων χρόνων

Με τα θέματα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 1995 και της συμπλήρωσης του Προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, ασχολήθηκε το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ στη χτεσινή του συνεδρίαση, κατά την οποία οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΣΑΔ συμφώνησαν με την πρόταση της ΠΑΣΚΕ να διεκδικήσουν αύξηση 10%, στην οποία μάλιστα θα περιλαμβάνονται και οι δαπάνες για την επίλυση κλαδικών οικονομικών ζητημάτων.

Η ΕΣΚ - εκ διαμέτρου αντίθετη με την αποδοχή της απώλειας του εισοδήματος για μια ακόμη χρονιά - πρότεινε τη διεκδίκηση γνήσιας ΑΤΑ, αυξήσεις που να καλύπτουν σταδιακά την απώλεια εισοδήματος των προηγούμενων χρόνων, κάλυψη των κρατήσεων για το ασφαλιστικό, σύνδεση της αύξησης των συντάξεων με τις αυξήσεις των εν ενεργεία μισθωτών, πλήρη κάλυψη των εξόδων βρεφονηπιακών σταθμών και αδειών μητρότητας στις μητέρες μέχρι τρία χρόνια, επαναφορά του θεσμού της ΑΤΑ. Ταυτόχρονα, πρότεινε να δοθούν αυξήσεις σε διάφορα επιδόματα πάνω από τον πληθωρισμό και ξεχωριστά από την αύξηση στο βασικό μισθό.

Το χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης είναι ότι δεν έγιναν προτάσεις, από αυτές τις παρατάξεις, για την προετοιμασία των εργαζομένων, ώστε να στηρίξουν τη διεκδίκηση έστω και αυτών των αιτημάτων στα οποία συμφώνησαν.

Η συγκρότηση των οργάνων δεν έγινε και πάλι δυνατή, επειδή, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, δεν υπήρξε η απαραίτητη σύγκλιση κατά τη συζήτηση του θέματος στην Εκτελεστική Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ