Τετάρτη 18 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑ+ΔΚΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Παρέδωσε μαθήματα

Επιβλητικός ο Ηρακλής συνέτριψε το Κίεβο με 98-66

Το ρόπαλο του γηραιού γνώρισε χτες και το Κίεβο. Επιβλητικός ο Ηρακλής νίκησε την Ουκρανική ομάδα με 98-66 (47-28) και παραμένει αήττητος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Για να λέμε την αλήθεια, η ομάδα του Κιέβου όπως παρουσιάστηκε χτες στο Ιβανώφειο, ούτε για προπόνηση μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα του Λ. Σούμποτιτς. Μετά το πρώτο δίλεπτο, παρακολούθησε τους παίκτες του Ηρακλή σε ένα δωρεάν μάθημα. Με μαραθωνοδρόμο τον Λ. Κακιούση και εκτελεστή τον Ου. Μπέρι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης εξασφάλισε τους δυο βαθμούς της νίκης από το πρώτο εικοσάλεπτο. Στην επανάληψη ο Σούμποτιτς προτίμησε να ξεκουράσει τη βασική του πεντάδα, ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων που θα ακολουθήσουν. Την επόμενη αγωνιστική ο Ηρακλής αγωνίζεται στην Κροατία με το Σπλιτ, σ' ένα παιχνίδι που κατά μεγάλο ποσοστό θα παιχτεί η πρώτη θέση του Α ομίλου.

Χωρίς ταχύτητα και με παίκτες να δυσκολεύονται να πάρουν καλό βαθμό στο υπ' αριθμόν ένα μάθημα του μπάσκετ, που δεν είναι άλλο από το κατέβασμα της μπάλας, η ομάδα του Κιέβου το μόνο που κατάφερε είναι να δημιουργήσει ερωτηματικά. Οχι για την ποιότητα του μπάσκετ που παρουσίασε, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο πέτυχε στην προηγούμενοι φάση, να αφήσει εκτός διοργάνωσης τη συμπολίτισσά της Μπουντιβέλνικ, την οποία ίδρωσε ο Παναθηναϊκός για να αποκλείσει από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Κορυφαίοι του Ηρακλή οι Μπέρι, Κακιούσης, Παπαχρόνης και Κουντουράκης, ενώ από τους Ουκρανούς ξεχώρισε ο έμπειρος Μουρζίν. Και να μην ξεχάσουμε. Με την ομάδα του Κιέβου αγωνίστηκε χωρίς να δείξει τίποτα το σπουδαίο και ο Σεφτσένκο. Ο παίκτης τον οποίο προσπάθησε ανεπιτυχώς πριν λίγα χρόνια να περάσει ο Ηρακλής σαν Ελληνα.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χωλόπουλος 7 (1), Κακιούσης 6, Μπέρι 31, Παναγιωτίδης, Παπαχρόνης 15, Κουντουράκης 13 (2), Μωραφιτης 8 (2), Κούβελας 6, Ζντοβτς 6, Ταμπάκης 6.

ΚΙΕΒΟ: Ρουμπάν 10 (2), Κοβάνοφ 3 (1), Μουρζίν 22, Γιεφστρατσένκο 7 (1), Σεφτσένκο 12, Χαρτζίνσκι 4, Πολόβκο 9, Γκρίσενκο 1.

Σε άλλους αγώνες του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου: Αντίμπ (Γαλ. ) - Μπελινζόνα (Ελβ. ) 85-62, Νόμπιλες (Πολ. ) - Τρεβίζο (Ιτ. ) 85-100, Φενερμπαχτσέ (Τουρκ. ) - Ταουγκρές (Ισπ. ) 89-80.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ